De beste manier om je elektrische fiets schoon te maken


Je gaat een elektrische fiets of ebike kopen, of hebt er net een aangeschaft, wat leuk! Tijd om lekker te gaan fietsen. Helaas laat het Nederlandse weer dit niet altijd toe, maar zoals we in ons kikkerlandje altijd zeggen ‘we zijn niet van suiker hé’? Wanneer je je elektrische fiets gebruikt bij slecht weer is het verstandig deze ook schoon te maken, zodat je hem zo lang mogelijk kan blijven gebruiken. In dit artikel vind je allerlei tips die je helpen bij het schoonmaken van je e-bike. Heb je nog geen elektrische fiets, kijk even online om je te laten inspireren door de mooiste modellen!

Haal alles in huis om je elektrische fiets schoon te maken en te onderhouden

Wat heb je allemaal nodig om je fiets schoon te maken? Waarschijnlijk heb je het meeste al in huis, zoals een emmer, water en borstels. Verder is het aan te raden een ontvetter en kettingolie te kopen. Deze is verkrijgbaar bij elke fietsenwinkel. Daarnaast is het gemakkelijk om een tuinslang te hebben en een standaard voor je fiets, zodat je hem niet vast hoeft te houden. Ook is het handig de handleiding van je elektrische fiets erbij te houden, zeker wanneer je hem voor het eerst gaat schoonmaken.

Bekijk ook:

In deze landen bestaat de doodstraf nog

Tijd om schoon te maken!

De eerste stap is uiteraard het verwijderen van de batterij en eventuele computerschermen. Deze houden niet van water en kunnen beschadigd raken door de schoonmaakproducten. Is dit niet het geval, pak hem dan in met wat plastic ter bescherming. Maak vervolgens de fiets schoon met water door er een emmer water overheen te gooien of de tuinslang erop te zetten. Ga vervolgens aan de slag met een spons of borstel om al het hardnekkige vuil van je e-bike te verwijderen. Ga hierbij alle onderdelen van de fiets langs. Wanneer je fiets droog is (dit kun je zelf doen met een handdoek of je laat hem buiten drogen), dan kun je aan de slag met de ontvetter zodat alles weer lekker soepel kan ronddraaien. Vervolgens behandel je de ketting met de kettingolie, en voilà! Je fiets is bijna klaar voor gebruik!

Ready, set, go!

Tijd om de batterij en computerscherm terug te plaatsen in de e-bike. Zorg er wel voor dat alles helemaal droog is voordat je dit doet! Herhaal het schoonmaakproces na elke lange rit of wanneer je door slechte weersomstandigheden hebt gefietst. Zo houd je je e-bike het langst schoon en heb je er extra lang plezier van!https://www.trending.nl/travel/de-beste-manier-om-je-elektrische-fiets-schoon-te-maken/