Bij deze dönerzaken koop je de beste kapsalon van Nederland


De kapsalon is inmiddels een stukje culinair en cultureel erfgoed geworden. We lusten na het stappen of op een brakke zondag allemaal wel zo’n vette hap van de dönerzaak. De ene kapsalon is echter de andere niet. Dönerzaken door heel Nederland hebben dit beroemde gerecht op het menu, maar sommige zaken hebben er hun eigen draai aan gegeven. Waar koop je de beste kapsalon van Nederland? Wij hebben dat voor jullie uitgezocht.

De beste kapsalon van Nederland

De beste kapsalon van Nederland  heeft naar verluidt zijn oorsprong in 2003 in hartje Rotterdam. De plaats waar nog steeds de beste kapsalon van Nederland is te vinden. In dat jaar bestelde kapper Nathaniël “Tati” Gomes bij de nabijgelegen shoarmazaak een schotel waar al zijn favoriete ingrediënten in moesten worden gestopt. Tati kwam bijna dagelijks voor dit gerecht, dat op dat moment nog geen naam had.

Toen hij steeds vaker kwam, was het woord ‘kapsalon’ voldoende om zijn gerecht aan de keuken door te geven, verwijzend naar het kappersberoep van Nathaniël. Het gerecht werd ook buiten Rotterdam populair, waarna het al snel door dönerzaken en snackbars door heel Nederland en zelfs België werd overgenomen. Sindsdien is de kapsalon een iconisch gerecht geworden dat niet meer uit onze samenleving is weg te denken. Deze 5 dönerzaken verkopen volgens kenners de beste kapsalon van Nederland.

beste kapsalon

“Kapsalon dutch meal” by Amin is licensed under CC BY-SA 4.0.

El Aviva in Rotterdam

We beginnen ons culinaire avontuur bij de plek waar het allemaal begon: El Aviva. De plek waar de inmiddels overleden kapper Nathaniël Gomes zijn lekkernij bestelde. Volgens kenners maakt dönerzaak El Aviva nog steeds de lekkerste kapsalon van Nederland. Maar er zijn kapers op de kust, want er zijn andere zaken die kapsalons maken waarbij jij je vingers bij aflikt.

Bekijk ook:

Zo ziet een hamburger van McDonald’s eruit als je hem 20 jaar in een jaszak bewaart

Ozan in Groningen

Ook in het hoge noorden weten ze hoe ze een smakelijke kapsalon moeten bereiden. In Groningen is dönerzaak Ozan te vinden, waar de man achter de balie met zijn verse ingrediënten het inmiddels wereldberoemde gerecht voor je klaarmaakt. De Groningers zijn het erover eens dat hij de beste kapsalon maakt, maar de meningen verschillen daar per stad over. Stukje trots als inwoner wellicht.

Bakkerij Safir in Amsterdam

Ook in onze hoofdstad is een lekkere kapsalon te bestellen, maar dan moet je wel naar Amsterdam-Noord. Daar is Bakkerij Safir te vinden, die volgens de Amsterdammers de beste kapsalon van Nederland serveert. Wij zitten nog lang niet vol, dus bestelde we een extra grote kapsalon met alles erop en eraan.

Has Döner in Rotterdam

Hoewel El Aviva volgens het grote publiek nog steeds de beste kapsalon serveert, ging zijn stadsgenoot en concurrent Has Döner er in 2013 met de felbegeerde Gouden Kapsalon Award vandoor. Ze hebben naast de reguliere kapsalon ook een kapsalon-falafel, dat gretig aftrek vindt onder de lokale bevolking.

Bekijk ook:

Dit is de reden waarom de vegetarische McKroket absoluut niet te vreten is

Jaffa shoarma in Rotterdam

Het mag duidelijk zijn dat de Maasstad veruit favoriet is voor mensen die een broodje shoarma of een kapsalon wel kunnen waarderen. Ze zijn het er in Rotterdam ook over eens dat Jaffa Shoarma ook de beste kapsalon van Nederland serveert. Deze tent won ook de Gouden Kapsalon Award, maar dan in 2014.https://www.trending.nl/eten-drinken/beste-kapsalon-van-nederland/