Tienduizenden dode vissen nemen binnen een dag Japans kustplaatsje over


In een ongekende gebeurtenis is een kleine kustplaats in Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan, opgeschrikt door een massale aanspoeling van tienduizenden dode vissen. Het strand van het pittoreske kustdorp Hakodate werd bedekt door onder andere dode makreel en sardines, een hoeveelheid die geschat wordt op maar liefst 1200 ton. Deze mysterieuze gebeurtenis roept natuurlijk de nodige vragen op bij zowel de lokale bevolking als wetenschappers.

De bizarre gebeurtenis vond vorige week plaats, toen de bewoners plotseling werden geconfronteerd met een kilometer lang stuk strand dat bezaaid lag met de vissen. Interessant genoeg was er een dag eerder in Nakiri, een andere stad enkele honderden kilometers zuidelijker, een vergelijkbare maar kleinere aanspoeling van ongeveer 30 tot 40 ton vis.

Lokale vissers en bewoners, die gewend zijn aan de dagelijkse capriolen van de zee, waren stomverbaasd. Er bestaat bezorgdheid dat de grote hoeveelheid dode vis het zuurstofgehalte in het water zou kunnen aantasten, wat een nog grotere impact zou kunnen hebben op het lokale ecosysteem.

Bekijk ook:

Dit is de reden waarom jij er bij de zelfscankassa altijd wordt uitgepikt

Hoe dit heeft kunnen gebeuren

Wetenschappers en experts zijn druk bezig met het onderzoeken van dit fenomeen. Een theorie van de Hokkaido Research Organization suggereert dat de vissen mogelijk zijn aangespoeld als gevolg van abrupte veranderingen in watertemperaturen of terwijl ze op de vlucht waren voor roofdieren zoals dolfijnen. Deze theorie wordt ondersteund door het feit dat deze vissen deel uitmaken van een school die normaal in deze tijd van het jaar naar het zuiden migreert.

Er is ook speculatie over de mogelijke invloed van het radioactieve afvalwater van de verwoeste kerncentrale van Fukushima, vooral na suggesties in internationale media. Echter, het Japanse visserijagentschap heeft snel de bezorgdheid weggenomen door te verklaren dat er geen verband is tussen de aangespoelde vissen en de kerncentrale, en waarschuwde tegen de verspreiding van niet-wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Bewoners ongerust, maar strand blijft toeristen aantrekken

Ondertussen blijven de bewoners van Hakodate en omliggende gebieden ongerust. Het stadsbestuur heeft talloze vragen ontvangen en adviseert de bevolking om de dode vis vooral niet aan te raken of op te eten. Terwijl het mysterie van deze massale vissterfte onopgelost blijft, blijft de gemeenschap waakzaam en hoopt op antwoorden van de wetenschappelijke gemeenschap.

Bekijk ook:

Deze 6 bizarre toevalligheden zijn echt gebeurd

Overigens heeft het incident er niet voor gezorgd dat de toeristen massaal wegblijven nu het strand zo goed als onbruikbaar is. Veel toeristen zijn namelijk nieuwsgierig naar dit zeldzame natuurverschijnsel, wat voor een flinke toename aan bezoekers heeft gezorgd.https://www.trending.nl/bizar/tienduizenden-dode-vissen-nemen-binnen-een-dag-japans-kustplaatsje-over/