Reisgids voor internationale reizigers vanaf Eindhoven Airport


Hey daar! Eindhoven, ook wel bekend als de “Lichtstad” vanwege zijn roots in de Philips gloeilampenfabriek, is een hotspot voor tech nerds, designliefhebbers en feestbeesten. Deze gids laat je zien waarom een bezoek aan Eindhoven echt de moeite waard is. Dus pak je koffers en laten we gaan!

Eindhoven Airport

Op slechts 20 minuten rijden van het stadscentrum, is Eindhoven Airport je toegangspoort tot de rest van Europa. Vooral budgetvliegers zoals Ryanair en Transavia zijn hier te vinden. Verwacht geen lounges vol luxe, maar er zijn genoeg eetgelegenheden en winkels om je bezig te houden.

Wat te Doen

  • Strijp-S: Vroeger een Philips-fabriek, nu een creatieve broedplaats. Loop rond en check de conceptstores, of pik een film mee in het Natlab.
  • Van Abbemuseum: Kunstfan? Dit museum heeft moderne kunst die zelfs je oma zou waarderen. Denk aan werken van Picasso en Chagall.
  • PSV Stadion: Voetbalfan? Bezoek een wedstrijd of doe de stadiontour. De sfeer is elektrisch, zelfs als je niet van voetbal houdt.

Waar te Eten

  • Intelligentia Taste Rooms: Vergeet die saaie Magnum. Hier krijg je ijs met lavendel- en rozemarijnsmaak.
  • Happy Italy: Snel, goedkoop en vooral lekker. Ideale plek voor een snelle pizza of pasta.

Waar te Overnachten

  • Inntel Hotels Art Eindhoven: Direct naast het Philips Stadion, ideaal voor de voetbalfans. Heeft een fantastisch ontbijt en een bubbelbad in de kamer.
  • Student Hotel: Hip, modern en ja, je raadt het al, vol met studenten. De kamers hebben zelfs hun eigen kitchenettes.

Waarom kiezen voor Eindhoven

Natuurlijk, daar komt ‘ie dan! Eindhoven is niet zomaar een moderne techstad, maar heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Oorspronkelijk was het een klein handelsdorpje met een handjevol huizen rond de oevers van de Dommel en de Gender. Maar deze rustige dagen waren van korte duur. In de 19e eeuw kwam de industriële revolutie naar Nederland, en Eindhoven bleef niet achter. De aanwezigheid van textielfabrieken zette Eindhoven op de kaart, maar het was pas in 1891 dat de stad echt begon te bruisen. Gerard Philips en zijn broer Anton richtten de gloeilampenfabriek Philips op, die al snel uitgroeide tot een wereldspeler in elektronica. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Eindhoven het zwaar te verduren door bombardementen. Maar na de bevrijding in 1944 ging de stad als een feniks uit zijn as herrijzen. De wederopbouw ging hand in hand met innovatie. Philips verhuisde zijn productie uiteindelijk naar goedkopere landen, maar liet een erfenis van technologie en design achter. Hierdoor werd Eindhoven een centrum van innovatie, wat nu nog steeds te zien is in de vele tech-startups, het bloeiende Strijp-S en het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW.

Eindhoven is een stad waar technologie en creativiteit in harmonie leven. Of je nu komt voor het voetbal, de kunst of het eten, er is altijd wel iets dat je ogen, en smaakpapillen, zal openen. Dus waar wacht je nog op? Eindhoven roept! Hoop dat je hier wat aan hebt! En zoals we in Eindhoven zeggen: “Als je het hier niet vindt, dan vind je het nergens!”https://eindhovenplein.nl/bedrijven/reisgids-voor-internationale-reizigers-vanaf-eindhoven-airport/