Met een maatwerkadvies besparen op je energierekening in Den Haag


Inwoners van Den Haag staan voor een grote uitdaging om hun woning te verduurzamen. In deze blog zullen we de voordelen van woningisolatie benadrukken en hoe je als inwoner van Den Haag je woning kunt verduurzamen. 

Over de Haagse woningmarkt

De woningmarkt in Den Haag is erg competitief. Er is vrij weinig aanbod en veel vraag. Inwoners proberen hun woning te verduurzamen om te besparen op de woonlasten. De voornaamste manier om dit te doen is door woningisolatie toe te passen. Woningisolatie is het isoleren van een woning om de warmte te behouden gedurende de winter en de kou buiten te houden gedurende de zomer. 

Hoe verduurzamen de Hagenezen hun woning?

Er zijn verschillende energiebesparingsmaatregelen die je als inwoner van Den Haag kunt toepassen om je woning te verduurzamen. De meest populaire zijn: muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en raamisolatie. Weet je niet waar te beginnen? Dankzij een onafhankelijk energieadvies in Den Haag krijg je inzicht in de beste maatregelen voor jouw woning. 

  • Muurisolatie is waar veel mensen beginnen. Gevelisolatie voorkomt dat warmte verloren gaat door de muren van je huis. Door de muren te isoleren blijft de warmte langer in je woning en hoef je minder te stoken. 
  • Dakisolatie is zeker iets wat je niet over het hoofd moet zien. Door je dak te isoleren blijft de warmte langer in je huis, wat resulteert in een lagere energierekening. Daarnaast voorkomt dakisolatie dat warmte naar buiten ontsnapt. 
  • Vloerisolatie is een andere populaire energiebesparende maatregel. Door je vloer te isoleren, voorkom je dat warmte verloren gaat door de vloer. Ook voorkom je dat de kou uit de grond door de vloer naar binnen stroomt. 
  • Raamisolatie is ook een verstandige keuze. Door je ramen te isoleren voorkom je dat warmte verloren gaat door de ramen. Ook voorkom je dat kou uit de buitenlucht door de ramen naar binnen stroomt. 

Meer informatie over het isoleren van je woning

Woningisolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen. Wat zijn de voordelen dan precies?

  • Het isoleren van je woning voorkomt dat warmte verloren gaat door de muren, vloeren, ramen en dak. 
  • Daarnaast kan woningisolatie ook helpen om je energierekening te verlagen. Door je woning te isoleren hoeft je verwarming minder hard te werken, waardoor je minder energie verbruikt. Ook kan het je geld besparen door de lagere energierekening. 
  • Ook is woningisolatie goed voor het milieu. Door je woning te isoleren verbruik je minder energie, waardoor er minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen is. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu.
  • Op de website van de gemeente Den Haag vind je meer informatie, tips en subsidiemaatregelen. 

Welke isolatiematerialen zijn er?

Als je je woning wilt isoleren, kun je een aantal verschillende isolatiematerialen gebruiken. De meest gebruikte materialen zijn glaswol, steenwol, cellulosevezels en polystyreen. Elke soort isolatiemateriaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk dat je de verschillende materialen vergelijkt voordat je een keuze maakt. 

Je woning verwarmen met hernieuwbare energie

Naast deze energiebesparende maatregelen, kun je ook je woning verduurzamen door het toepassen van hernieuwbare energie. Dit is een energiebron die onuitputtelijk en milieuvriendelijk is. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak plaatsen om stroom uit de zon te halen. Ook kun je een kleine windmolen plaatsen om stroom uit de wind te halen of je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp. 

Denk ook aan energiezuinige apparaten

Als je je woning wilt verduurzamen, is het ook belangrijk dat je een energiezuinig huishouden hebt. Je kunt bijvoorbeeld energiezuinige verlichting gebruiken. Ook kun je energiezuinige apparaten gebruiken om energie te besparen. https://sgkc.nl/living/met-een-maatwerkadvies-besparen-op-je-energierekening-in-den-haag/