Met deze 5 oefeningen heb je binnen 30 dagen grotere biceps


We willen graag een stuk fitter en gezonder in het leven staan, maar daar gaat wat tijd en moeite in zitten. We lichten elke maand een sportoefening uit waarmee je binnen afzienbare tijd resultaat gaat zien. Mensen die grotere biceps willen hebben kunnen beter verder lezen, want met de onderstaande oefeningen creëer jij binnen een maand biceps van staal.

Advertisement

Grotere biceps binnen 30 dagen

Je hoeft niet uren in de sportschool te trainen om grotere biceps te krijgen, maar je moet wel weten welke oefeningen het meest effectief zijn. Als je de juiste oefeningen doet en genoeg eiwitten tot je neemt, dan zul je al snel resultaat zien. Als je de onderstaande oefeningen doet, dan zul je binnen een maand zichtbaar grotere biceps creëren, daarnaast zal je zien dat ook je kracht zichtbaar is toegenomen. Je kunt ze uiteraard ook thuis trainen als je een paar goede dumbbells aanschaft.

Incline Bicep Curl

Ga tegen de trainingsbank zitten en hou je rug recht. Vervolgens tip je met elke hand een dumbbell op en beweeg je ze met je handpalmen omhoog richting je schouders. Daarna laat je ze weer zakken. Zorg ervoor dat je bovenarmen tijdens deze oefening strak langs je lichaam zijn gepositioneerd. Let op! Neem een gewicht die niet te zwaar is, maar ook niet te licht.

Decline Dumbbell Hammer Curl

Deze oefening is best moeilijk in woorden uit te leggen, dus hebben we er een filmpje bij gedaan ter verduidelijking. Zorg er in dit geval ook voor dat je een gewicht gebruikt waarmee je de oefening af kan maken, laat de dumbbells niet te snel zakken want dat kan ernstige blessures opleveren. Net zoals bij elke oefening in de sportschool hoort ook deze oefening langzaam en gecontroleerd uit te worden gevoerd.

Bekijk ook:

10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Crossbody Curl

Bij deze oefening train je met één arm tegelijk. Je houdt in dit geval je handpalmen naar je lichaam gericht. Vervolgens til je de arm met de dumbbell omhoog en brengt deze naar de tegenoverliggende schouder. Daarna laat je de arm weer gecontroleerd zakken tot deze naast je lichaam hangt. Doe deze oefening met 10 herhalingen en doe daarna hetzelfde met de andere arm.

Hammer Curl

Ook voor deze oefening hebben we voor het gemak een video toegevoegd. In dit geval doe je de oefening in staande houding. Laat armen met de dumbbells naast je lichaam hangen en houd je bovenarmen recht. Vervolgens buig je beide ellebogen en til je de dumbbells omhoog tot ze je schouders bereiken. Daarna laat je de armen weer zakken tot in de originele positie.

Bekijk ook:

Afvallen: dit zijn de drie populairste methodes

Bicep Curl

Dit is de klassieker die door iedereen wordt uitgevoerd om grotere biceps te krijgen. Je staat met de dumbbells in je handen en je armen naast je lichaam gestrekt, met de handpalmen richting je lichaam. Vervolgens hou je de bovenarmen strak naast je lichaam en breng je met je onderarmen de dumbbells helemaal naar je schouders door je ellebogen te buigen. Vervolgens laat je de armen weer rustig zakken en herhaal je de oefening.https://www.trending.nl/sport/oefeningen-grotere-biceps/