Hangardeuren – Aegonaut


Hangardeuren zijn speciaal ontworpen voor vliegvelden en andere industriële luchtruimtes, waar ze dienen als toegangspoorten voor vliegtuigen en grote voertuigen. In dit blog zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten hangardeuren, hun kenmerken en enkele belangrijke overwegingen bij het selecteren van hangardeuren.

Hangardeuren spelen een cruciale rol in het waarborgen van een efficiënte en veilige werking van luchthavens en andere industriële luchtruimtes. Ze moeten niet alleen groot genoeg zijn om vliegtuigen en andere grote voertuigen door te laten, maar ook robuust genoeg om bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden en veiligheidsvereisten.

Verschillende soorten hangardeuren

Er zijn verschillende soorten hangardeuren beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Een populaire keuze is de schuifdeur, die horizontaal opent en sluit door middel van een railsysteem. Deze deuren bieden een grote opening en vereisen minimale ruimte, waardoor ze ideaal zijn voor hangars met beperkte ruimte.

Een andere veelvoorkomende optie is de vouwdeur, ook wel bekend als de sectionaaldeur. Deze deuren bestaan uit panelen die verticaal omhoog of opzij vouwen tijdens het openen en zich weer sluiten wanneer ze gesloten zijn. Vouwdeuren bieden een goede isolatie en kunnen worden aangepast aan de specifieke afmetingen van de hangar, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn.

Het mogelijke nadeel van sectionaaldeuren ten opzichte van vouwdeuren is dat deze deuren hun panelen over rails laten lopen. Deze rails worden óf horizontaal achter de deur gemonteerd, of volgen de wand van de hangar naar boven. Wanneer er weinig ruimte boven of achter de deur is, is een vouwdeur , zoals de Compact vouwdeur van Rolflex een ruimtebesparende optie.

Bij het selecteren van hangardeuren zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst is de grootte en het type vliegtuigen dat toegang zal hebben tot de hangar van cruciaal belang. De deur moet voldoende ruimte bieden om de vliegtuigen veilig binnen te laten en weer naar buiten te laten gaan. Daarnaast spelen factoren zoals isolatie, beveiliging, geluidsdemping en esthetiek ook een rol bij het maken van de juiste keuze.

Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier van hangardeuren om de beste oplossing te vinden die past bij uw specifieke behoeften en budget. Deze professionals kunnen u begeleiden bij het selectieproces, de installatie en het onderhoud van de deuren, en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de geldende voorschriften en normen voor industriële luchtruimtes.In conclusie, hangardeuren zijn essentiële componenten in vliegvelden en andere industriële luchtruimtes. Het selecteren van de juiste hangardeur is van vitaal belang voor een soepele werking en veiligheid. Met verschillende soorten deuren beschikbaar en belangrijke overwegingen zoals grootte, isolatie en beveiliging, is het raadzaam om samen te werken met professionals om de beste oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften. Bekijk rolflex.com voor meer informatie.https://aegonnk.nl/hangardeuren/