Gorilla’s slopen pompoen van 300 kg


Als Sinterklaas in het land is, dan worden niet alleen kleine kinderen getrakteerd op snoepgoed en cadeautjes. De Goedheiligman vergeet ook de gorilla’s in de dierentuin niet. Deze harige reuzen hebben niets aan een Playstation 5, maar ze kunnen een gigantische pompoen van 300 kg wel waarderen. Vooral de grote baas van het stel steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

Sinterklaas trakteert gorilla’s

We moeten erbij vermelden dat de eer niet alleen aan Sinterklaas toekomt, maar ook aan pompoenkwekerij Gerjan Putten uit Wezep. Hij wist een pompoen van ruim 300 kilo te kweken, die hij uit liefdadigheid aan de Goedheiligman heeft gedoneerd. Laatstgenoemde gaf het gevaarte weer aan een stel gorilla’s in Burgers’ Zoo.

Hoewel er hardnekkige geruchten de ronde gaan dat een gorilla een alles verslindend monster is, eet deze aap uitsluitend een vegetarisch dieet. Om deze reden hebben de verzorgers van de gorilla’s de pompoen gevuld met verse takken, zaden en pitten. Deze enorme traktatie viel in goede aarde toen ze in het buitenverblijf werden losgelaten.

gorilla's slopen pompoen burgers zoo

Hongerige en nieuwsgierige mensapen

Hoewel King Kong in de Hollywoodfilms een temperamentvol karakter heeft, valt dat in het geval van deze gorilla’s wel mee. Ze zijn zeer vreedzaam en zijn zelfs voorzichtig als ze iets vreemds in hun verblijf zien. Het is vaak het alfamannetje dat het voortouw neemt om het object te onderzoeken, iets wat in dit geval ook gebeurt.

Toen de groep ontdekte dat de pompen eetbaar was konden ze niet wachten op hun beurt, al nam de grote baas van het stel eerst rustig de tijd om te eten. Hij besloot ook om de gigantische pompoen aan een test te onderwerpen door er zijn spierkracht op los te laten. De verzorgers hebben dit uiteraard gefilmd en dat levert vermakelijke beelden op.https://www.trending.nl/videos/gorillas-slopen-pompoen/