Een vintage huis verduurzamen: deze mogelijkheden heb je! – Wonen Trends


Heb je bewust voor de vintage stijl in je woning gekozen? Een verstandige, leuke en unieke keuze. Lang niet alle mensen durven deze stap te wagen. Goed bezig dus! Ook bij een vintage stijl krijg je echter met uitdagingen te maken. Een van de moderne uitdagingen is terug te vinden in het duurzaamheidsaspect.

 

Veel huishoudens willen graag hun woning verduurzamen. Dit brengt immers een lagere energierekening met zich mee, terwijl dit ook beter voor het milieu is. Maar, hoe kun je nou precies een vintage huis verduurzamen? Dat doe je door onderstaande tips & mogelijkheden te bekijken en op te volgen.

 

Kies voor retro apparaten

In een woning heb je altijd bepaalde apparaten nodig. Je kunt hierbij aan de stofzuiger, het koffiezetapparaat en een waterkoker denken. Deze apparaten zijn veelal erg modern, maar je kunt specifiek voor retro apparaten kiezen. Het advies is om dat in een vintage huis te doen.

 

Retro apparaten brengen namelijk twee voordelen met zich mee:

 

  • Ze doen zuinig hun werk. Kijk maar eens naar een zuinige waterkoker. Zo’n waterkoker doet precies wat ‘ie moet doen én verbruikt amper energie. Dit brengt dus de gewenste verduurzaming met zich mee.
  • Ze zien er retro uit. Retro apparaten hebben een prachtige, retro uitstraling. Een uitstraling die perfect past in je vintage huis. Kijk maar eens naar een prachtige retro waterkoker; dit is echt een lust voor het oog!

 

Kijk goed naar de isolatie

Hoe oud is je woning precies? Met name als je in een ouder huis woont, is het lonend om even goed naar de isolatie te kijken. Mogelijk is er nog gen spouwmuurisolatie of vloerisolatie aangebracht. Of is de dakisolatie aanzienlijk verouderd, waardoor de warme lucht alsnog uit het huis kan ontspannen. Kijk daarom goed naar de isolatie en de mogelijkheden die je hebt om de isolatie te verbeteren.

 

Tip: schakel hier een specialist voor in. Een specialist/expert op het gebied van isolatie weet precies hoe je je woning op dit gebied verder kan verduurzamen!

 

Durf te investeren

Heb je de wens om je vintage huis te verduurzamen? Dan ontkom je niet aan het doen van investeringen. Je moet investeren in zuinige producten, in bijvoorbeeld de isolatie en mogelijk ook nog in zonnepanelen. Durf in ieder geval te investeren, aangezien je daar op termijn het meeste aan hebt. Verdiep je ook even goed in de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld de website Zuinigeproducten.nl voor een overzicht van alle zuinige producten voor in je vintage huis.

 

Laat het niet ten koste van de vintage stijl gegaan

Je woning verduurzamen kun je op meerdere manieren doen. Ongeacht voor welke optie je gaat, is het belangrijk om geen concessies te doen. Vooral niet op het gebied van de vintage stijl in/van je woning. Deze stijl moet je centraal stellen en moet je niet ten koste van de verduurzaming laten gaan. Na het verduurzamen moet je woning nog net zo fraai zijn als voorheen. Daar heb je gelukkig meerdere mogelijkheden voor!https://vintagewonen.nl/wonen/een-vintage-huis-verduurzamen-deze-mogelijkheden-heb-je/