Echtpaar verruilt huis voor cruiseschip en blijkt goedkoper uit te zijn


John en Melody Hennessee, een echtpaar uit het zonnige Florida, hebben hun leven op z’n kop gezet en zijn begonnen aan een nogal niet alledaags avontuur: een leven op zee.

Drie jaar geleden verkochten ze bijna alles wat ze bezaten, waaronder hun bedrijf en huis, om vervolgens een camper te kopen en door de Verenigde Staten te reizen. Maar het ronddwalen op de wegen van het land werd al snel eentonig, vooral voor John (76), die de aandrang voelde om het stuur los te laten.

Een willekeurige Facebook-advertentie voor een 274-daagse cruise met Royal Caribbean bleek de aanvang te zijn voor wat nu een permanent leven op zee is. En het bijzondere van dit verhaal? Het bleek ook nog eens een stuk goedkoper te zijn dan hun leven op het vasteland.

Van camper naar cruiseschip

De reis begon met het verkennen van de uitgestrekte landschappen van de Verenigde Staten in een camper. Het voelde als de vervulling van een langgekoesterde droom. Echter, zoals het geval is met veel reizigers, werd de eentonigheid van het autorijden een uitdaging.

Melody (64) herinnert zich dat het moment van verandering kwam toen ze die ene advertentie op Facebook zagen. Een cruiseschip, met zijn belofte van avontuur op de golven van de oceaan, sprak tot hun verbeelding en vormde het keerpunt van hun reis.

Een stuk goedkoper uit

Wat begon als een zoektocht naar opwinding ontpopte zich tot een financiële openbaring voor het paar. Het leven op zee, zo beweren ze, is niet alleen opwindender maar ook beduidend goedkoper.

John legt uit: “We hebben nu telefoonkosten, kosten voor het schip en een paar creditcardrekeningen voor wanneer we aan land gaan, maar dat is alles. We hebben niet langer een hypotheek of de kosten van huizen. We hebben niet langer een autoverzekering, eigendomsverzekering of energierekeningen. De lijst gaat maar door. We zijn er zeker van dat cruisen goedkoper is. Op dit moment is het waarschijnlijk bijna de helft van wat het was toen we op het land woonden.”

De betovering van Villa Vie

Terwijl ze de wateren van de Dominicaanse Republiek bevaren als onderdeel van hun laatste lange-termijnreis, bereiden John en Melody zich voor op een nieuw hoofdstuk van hun maritieme avontuur.

Hun volgende thuis zal het residentiële cruiseschip Villa Vie zijn, een uniek concept dat als een van de eerste schepen ter wereld permanente bewoners verwelkomt.

De prijs van deze permanente overstap

Een leven op Villa Vie komt echter niet zonder kosten. Voor degenen die permanent aan boord willen wonen, begint een binnenhut bij € 89.000, terwijl een balkonvilla met uitzicht op de oceaan € 225.000 kost.

Voeg daarbij het maandelijkse bedrag van bijna € 7.300), en het wordt duidelijk dat het leven op dit luxe schip zijn prijs heeft. Ondanks de kosten geloven John en Melody dat de investering de moeite waard is voor de unieke levensstijl die ze zich voorstellen.

Conclusie

Het nogal speciale avontuur van John en Melody Hennessee, van land naar zee, is een bron van inspiratie voor iedereen die droomt van een leven buiten de gebaande paden. Hun reis is niet alleen een ontdekkingsreis van nieuwe horizonten maar ook een onverwachte ontdekking van financiële vrijheid.

Terwijl ze zich voorbereiden om hun intrek te nemen op Villa Vie, blijft het de vraag of een stap van het vasteland richting de zee wel echt een goedkopere keuze is – Maar bijzonder is het zeker.https://www.trending.nl/travel/echtpaar-verruilt-huis-voor-cruiseschip-en-blijkt-goedkoper-uit-te-zijn/