dankzij deze 5 tips scoor je goedkope tickets


Een dagje naar de Efteling staat garant voor een magische ervaring die zorgt voor sprookjesachtige herinneringen. Je moet tegenwoordig wel diep in je knapzak tasten om de toegangskaartjes te kunnen betalen, want de prijzen zijn vervloekt. Gelukkig weten wij hoe je met korting naar de Efteling kunt, want het leven is al duur genoeg. We hebben de meest gangbare tips en trucs voor jullie op een rijtje gezet.

Met korting naar de Efteling

De kaartjes voor de Efteling zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Toen het park zijn deuren in 1952 opende was een toegangskaartje voor de Efteling nog 80 cent, maar dat is financiële romantiek uit grootmoeders tijd. Inmiddels betalen we flink wat geld voor een magische ervaring. De tandenfee doet ook een duit in het zakje, maar je kunt de kinderen moeilijk een handje helpen met het vergaren van deze magische pegels.

Het liefste willen we allemaal met korting naar de Efteling, dan blijft er tenminste nog wat geld over voor het kopen van een peperduur softijsje of een gefrituurde aardappel op het park. Gelukkig hebben wij uitgebreid onderzocht hoe je wat euro’s van de toegangsprijs af kunt snoepen, want de heks van Hans en Grietje lokt graag kinderen vanuit alle windstreken naar haar zoete peperkoekhuisje. Zullen we eerst de huidige prijzen op een rijtje zetten?

  • Ticket Fakir – € 38 ,-
  • Ticket Elf – € 42 ,-
  • Ticket Draak – € 45 ,-
  • Ticket Reus – € 48 ,-

De bovenstaande prijzen gelden volgens de informatie op de website van de Efteling tot 7 januari 2024. We moeten er ook even bij vermelden dat een parkeerticket € 12,50 kost. Laten we nu maar beginnen met de manieren waarop we kunnen besparen op de toegangsprijzen, scroll snel verder.

met korting naar de efteling

Spaar Air Miles

Als je Air Miles spaart dan kun je deze op een gegeven moment inwisselen voor een fikse korting. Sparen gaat bij veel winkels automatisch, dus je voelt er niets van. Even scannen, klaar. Let er wel op dat je Air Miles maar 5 jaar geldig is, je zal ze dus voor die tijd in moeten wisselen. Dit kan bij de Efteling al vanaf 1000 punten.

Combi-ticket trein + bus + Efteling

Een parkeerticket kost € 12,50. Dit kun je omzeilen door deze combi-ticket te kopen. Je betaalt dan € 46,-. Hiervoor krijg je de reis naar de Efteling, een toegangskaartje en je bespaart parkeerkosten. Op deze manier snoep je toch lekker wat van de prijs af. Je kunt voor meer informatie terecht bij de Spoordeelwinkel van de NS.

Spaar voor Efteling-tickets bij Albert Heijn

Elk voorjaar kun je sparen bij de Albert Heijn zodat je met korting naar de Efteling kan. Nou zijn de prijzen van de appie ook stervensduur, maar dat mag de pret niet drukken. De korting is best de moeite waard, als je er toch al je dagelijkse boodschappen doet. Je krijgt bij een volle spaarkaart € 12,50 korting op een toegangskaartje voor het pretpark.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief van de Efteling dan ontvang je uiteraard alle nieuwtjes over het park, maar er worden ook regelmatig kortingscodes opgestuurd. Als je bijvoorbeeld jarig bent, dan krijg je automatisch korting als je staat ingeschreven. Het is een kleine moeite en een beetje magische spam in je inbox, maar het is zeker de moeite waard. Met je verjaardag naar de Efteling is altijd l

Kijk op verschillende actie-websites

Er zijn veel verschillende websites die acties hebben waarbij je tickets kunt scoren waarmee je met korting naar de Efteling kunt. Sommige veilingsites doen ook mee. Deze websites bieden kortingscodes aan, maar kijk wel goed of er geen addertjes onder het gras zitten. Een site waar je vaak leuke kortingen voorbij ziet komen is acties.nl.https://www.trending.nl/geld/korting-efteling-tickets/