5 apps voor het volhouden van jouw goede voornemens


Minder drinken, meer sporten, vaker naar buiten of stoppen met roken. Hoe is het gesteld met jouw goede voornemens voor 2024? Vrijwel iedereen start het nieuwe jaar met nieuwe voornemens. Maar na een maand zijn de meeste van ons, die voornemens ook alweer glad vergeten. Hoe zorg je dat jouw goede voornemens langer standhouden, dan alleen de eerste drie weken van het nieuwe jaar? Deze apps helpen jou om je goede voornemens vol te houden.

VGZ Mindfulness Coach: minder stress, meer ontspanning 

Deadlines, werk, sociale verplichtingen, tussendoor moeten we niet vergeten dat het ook belangrijk is om even tot rust te komen. Met de VGZ Mindfulness Coach app leer jij onder andere hoe je in het hier en nu leeft en beter omgaat met stress. Met een speciaal voor jou samengesteld programma van 5 weken, bouw je de oefeningen rustig op. Met keuze uit meer dan 40 oefeningen, kun je zelf jouw favoriete verzamelen en opslaan. De app is helemaal gratis, dus het ik-heb-geen-geld-smoes gaat niet op.

Forest: opperste concentratie

De mobiel, misschien wel de grootste boosdoener als het aankomt op het verstoren van onze concentratie. Niet heel gek dat een veel gehoord goed voornemen is, om het aantal uren dat wordt doorgebracht op de mobiele telefoon drastisch te verlagen. Forest helpt je bij het aanleren van betere telefoongewoontes. In de app kun je een virtuele boom uitkiezen, vervolgens bepaal je hoelang je niet op je telefoon mag kijken. Als het je lukt om tijdens de afgesproken tijd van je telefoon af te blijven, dan groeit er een gezonde boom. Kijk je eerder op je mobiel? Dan blijft er niet veel van je boom over. Hoe minder jij op je mobiel kijkt, hoe levendiger jouw virtuele forest.

Streaks Workout: fit 2024 in 

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Dat is het voordeel van de Streaks Workout, de oefeningen kun je namelijk overal uitvoeren. Thuis, buiten of in de sportschool, waar jij maar wilt! Het enige dat je nodig hebt, is de app en eventueel een yogamatje. In de app staan al 30 verschillende workout oefeningen en 4 verschillende soorten workouts voor je klaar. Het is ook mogelijk om eigen oefeningen toe te voegen en zo extra variatie te brengen in je workouts.

Peerby: voor een duurzamer leven

Ook jij kunt je steentje bijdragen aan een betere toekomst. Naast de vele apps waar je tweedehandsspullen kunt aanschaffen en verkopen, heb je ook nog de app Peerby. Met Peerby kan je spullen lenen en huren van de mensen uit jouw buurt. Want is het echt nodig om die bladblazer te kopen, terwijl dat ding maximaal één keer per jaar gebruikt? Die kan je toch veel beter lenen! Niet alleen duurzaam, maar ook nog eens een leuke manier om te socializen met je buurtgenoten.

Coach.me: behaal jouw doelen in 2024

Sluiten geen van deze bovengenoemde apps aan bij jouw goed voornemens? Dat is vrijwel onmogelijk, maar dan hebben we altijd de app Coach.me nog. Wat je doelen ook zijn voor 2020, met deze app kom je een stukje dichterbij het bereiken van deze doelen. Van elke dag planken tot aan Chinees leren, op de app vind je altijd wel iemand die bezig is met hetzelfde doel. Als je echt heel fanatiek bezig bent, dan kun je altijd nog tegen betaling één van de 700 professionele coaches inschakelen. Al je geld al de lucht ingeschoten met oud en nieuw? Dan kun je de app ook gewoon gebruiken om je gewoontes te tracken.https://www.trending.nl/lifestyle/5-apps-voor-het-volhouden-van-jouw-goede-voornemens/