3 Tips voor een lekker dagje uit in Nederland


Een heerlijk dagje uit beleven in Nederland is altijd een uitstekend idee. Ons land heeft een heleboel te bieden. Zo beschikken we over een heleboel grote dierentuinen, interessante musea maar ook de meest gezelligste pretparken. Met wie je ook een dagje uit gaat, je kinderen, je partner, je vrienden en er is altijd wel iets te doen. Wij van aegonnk.nl hebben 3 tips voor een leuk dagje uit in Nederland op een rij gezet.

Dagje naar de dierentuin

Een bezoek brengen aan één van de vele dierentuinen die ons land kent is een populair uitje. In de meeste dierentuinen kun je gemakkelijk jezelf de hele dag vermaken. Vaak is er ook voldoende horeca beschikbaar waardoor je ook heerlijkt kunt smikkelen van een lekkere lunch. De populairste dierentuin van Nederland is Diergaarde Blijdorp. Deze is te vinden in Rotterdam en staat vooral bekend om zijn prachtige oceanium. Je wandelt onder grote haaien door en je vindt er de mooiste vissen. Andere grotere dierenparken zijn onder andere Artis, Burgers Zoo, Ouwehands dierenpark en Safaripark Beekse Bergen. Het is een leuk dagje uit voor jong en oud.

Ontdek nieuwe musea

Ben jij meer van de culturele dagjes weg dan is een bezoek brengen aan een musea een goed idee. Er zijn maar liefst meer dan 700 museums te vinden in ons land. Ontdek bijvoorbeeld het rijksmuseum in Amsterdam waar je een grote collectie Nederlandse kunst aantreft. Het spoorwegmuseum is ook een dikke aanrader als je geïnteresseerd bent in alles wat te maken heeft met de Nederlandse spoorwegen.Er zijn ook voldoende museums die ook leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Nijntje museum in Utrecht.

Beleef pret in een attractiepark

Een hele dag pret beleven in een pretpark is een uitje waar de meeste kinderen dol blij van worden. Ook volwassenen vinden dit een geweldig uitje. De populairste pretpark in ons land is natuurlijk de Efteling. Je vindt er het sprookjesbos, leuke attracties voor kinderen maar ook snelle achtbanen die zorgen voor adrenaline. Je kunt ook een dag vertoeven in Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Attractiepark Duinrell, Attractiepark Toverland, Julianatoren, Avonturenpark Hellendoorn en Familiepark Drievliet. Je vindt vaak tickets met korting op verschillende veiling websites en ook is het vaak mogelijk om korting te sparen bij supermarkten. Leuk om met vrienden heen te gaan.https://aegonnk.nl/3-tips-voor-een-lekker-dagje-uit-in-nederland/