Zo ontwerp je een trendy badkamer


De badkamer is de plek waar je wilt ontspannen na een lange dag en waar je je op wilt frissen voor een nieuwe dag. Het is dan ook belangrijk dat de badkamer een plek is waar jij je comfortabel voelt. In deze blog delen we de beste tips voor het ontwerpen van een trendy badkamer. Met deze tips creëer je een comfortabele badkamer die perfect bij jouw wensen en voorkeuren past.

Advertisement

Tip 1: kies de juiste tegels

Tegels vormen de basis van je badkamer. Ze bepalen de stijl en de uiteindelijke sfeer van de ruimte. Besteed daarom voldoende aandacht aan het maken van de juiste keuze. Combineer jouw unieke tegels met sanitair, zoals een compleet hangtoilet en een glaswand in je douche.

Voor een trendy badkamer zijn grote, geometrische tegels een goede optie. Deze tegels geven de ruimte een moderne uitstraling. Ook tegels met een marmer- of betonlook zijn erg populair. Deze tegels dragen bij aan een luxe gevoel en uitstraling.

Tip 2: ga voor een opvallende kleur

Maak van je badkamer een echte blikvanger door te kiezen voor opvallende kleuren. Denk hierbij aan knalkleuren zoals oranje, geel of blauw. Het is niet aan te raden om je hele badkamer een felle kleur te geven. Kies daarom voor een lichte basis en combineer dit met een unieke accentmuur.

Ook pastelkleuren zijn erg populair. Deze kleuren geven de badkamer een dromerige en rustgevende uitstraling en zijn goed te combineren met kleuren zoals zwart, wit en grijs.

Tip 3: combineer verschillende materialen

Een andere manier om een ​​trendy badkamer te creëren, is door verschillende materialen met elkaar te combineren. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van hout, beton en glas. Deze combinatie geeft de badkamer een robuuste, industriële uitstraling.

De combinatie van hout en marmer is ook erg populair. Combineer deze materialen met een klassiek bad op pootjes en sierlijke kranen voor een prachtig en stijlvol resultaat.

Tip 4: investeer in goede verlichting

Goede verlichting in de badkamer zorgt er niet alleen voor dat je alles goed kunt zien, maar draagt ook bij aan de algehele sfeer in je badkamer. Idealiter kies je voor dimbare spots in combinatie met sfeervolle wandlampen.

Is je badkamer klein? Hang de verlichting dan strategisch op en zorg dat de verlichting zichtbaar is in de spiegel. Door de reflectie lijkt je badkamer optisch een stuk groter dan hij daadwerkelijk is.

Tip 5: voeg planten toe

 Planten dragen niet alleen bij aan de stijl van de badkamer, maar zorgen er ook voor dat de luchtkwaliteit optimaal is. In de badkamer kun je kiezen voor planten die goed tegen vocht kunnen. Enkele voorbeelden zijn varens, vetplanten en cactussen.https://www.trending.nl/living/zo-ontwerp-je-een-trendy-badkamer/