zo ga je ermee om


Voor veel ouders is het een nachtmerrie vol schaamte: een krijsend kind in de supermarkt dat weigert te luisteren. In het ergste geval gaan ze ook nog op de grond liggen, waarna je ze als een zak aardappelen door de winkel moet slepen. Je bloed kookt, maar je houdt jezelf in. Hoe kun je dat nageslacht het beste de mond snoeren? Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Een krijsend kind in de supermarkt

Voor veel ouders is het een nachtmerrie: een kind dat zich onhandelbaar gedraagt tijdens spitsuur in de supermarkt. Door een uiterst slimme marketingtechniek staan de Dora koekjes op de ooghoogte van je kind in de schappen, en zeg dan maar eens nee tegen een boze peuter die zijn of haar zin wil hebben. Vaak geven ouders het krijsende kind wat hij of zij wil hebben om de boel te sussen, maar dat werkt op termijn averechts.

Een krijsend kind in de supermarkt is lastig en irritant tot op het bot, maar je kunt het voorkomen door een aantal handige tips uit te voeren. Opvoeden is niets meer dan communiceren en grenzen stellen. We zeggen niet dat de onderstaande tips gegarandeerd voor rust op de groenteafdeling zorgen, maar ze dragen wel bij aan een tijdelijke oplossing. Check ze en probeer ze vooral uit.

krijsend kind in de supermarkt tips

Stel regels

Elk kind heeft regels en grenzen nodig, dus ook als je met hem of haar naar de supermarkt gaat. Stel deze regels van tevoren op, en oefen ze. Afspraken zoals ‘niet rennen in de supermarkt’ of ‘blijf met je fikken van die koekjes af’ helpen als je van tevoren afspreekt dat er een beloning aan vast zit. Dat hoeft geen snoep of koek te zijn. De eendjes voeren of even naar de speeltuin gaan werkt ook.

Zet je kind aan het werk

Een kind helpt graag mee met van alles en nog wat. Of het nou een muur schilderen is of de hond borstelen, als ze maar wat te doen hebben. In de supermarkt kun je ze bezighouden door ze taken te geven. ‘Zoek dit en doe het in de boodschappenkar’. Probeer wel dat helse gangpad met die koekjes en die snoepjes als de pest te mijden. Je zult zien dat ze zich dan minder snel laten afleiden.

Doe de boodschappen later

Als je een krijsend kind in de supermarkt hebt dat van geen ophouden weet, dan is het misschien verstandig om de boodschappen op een later tijdstip te doen. Neem dat oorverdovende schepsel mee naar buiten en zoek vooral een rustige plek op. Op een gegeven moment zal hij of zij stoppen met dat gekrijs, en dan probeer je het gewoon opnieuw. Deze techniek helpt uiteraard niet als je haast hebt.

tips krijsend kind in de supermarkt

Werk met een beloning

Stel je kind voordat je boodschappen gaat doen een beloning in het vooruitzicht. Als hij of zij zich niet aan de afspraken houdt dan geef je de beloning niet, al vind je het nog zo zielig. Als je kind zich vervolgens de keer erop wel aan aan de afspraken houdt dan geef je de beloning wel, simpel. Geef hem of haar nooit een pak koekjes om de boel te sussen, want dan beloon je slecht gedrag.

Hou het bij korte uitjes naar de winkel

Een kind raakt snel verveeld, en dan zit je al snel met een krijsend kind in de supermarkt. Als je eerst met korte uitjes naar de supermarkt oefent, dan zal het drama je minder snel ten deel vallen. Als je toch naar meerdere winkels moet, ga dan eerst naar de supermarkt, want dat is de drukste winkel met de langste rijen. Een krijsend kind in de supermarkt is pure hel, maar wees gerust; ze groeien er allemaal overheen.https://www.trending.nl/lifestyle/krijsend-kind-in-de-supermarkt/