Wat je wil weten over 3D Laserscanning – Wonen Trends


Wat je wil weten over 3D Laserscanning

De wereld om ons heen staat niet stil als het gaat over geavanceerde technieken. Er wordt alles aan gedaan om het onszelf zo eenvoudig mogelijk te maken. Een voorbeeld daarvan is ook de 3D Laserscanning. Je kunt hiermee namelijk op een gedetailleerde manier informatie in kaart brengen. Dit is dan gericht op de daadwerkelijke situatie van een constructie, een gebouw, een brug, een terrein of een bepaalde installatie. Het is niet voor ieder bedrijf een meerwaarde, maar er zijn wel genoeg bedrijven die hier wel hun voordeel mee kunnen behalen. Daarom is het goed om er naar te kijken en om dan in kaart te brengen wat de toegevoegde waarde voor jouw bedrijf kan zijn. Er kan altijd advies op maat in worden gewonnen zodat je weet wat de beste techniek is.

 

Snelle werkwijze

Met 3D Laserscanning geniet je van een snelle werkwijze die heel nauwkeurig is. Het is een proces wat vaak gewoon toegepast kan worden wanneer dat de reguliere werkzaamheden bezig zijn. Er hoeft dus niets gestopt te worden of stil te worden gelegd, wat in ieder geval tijdbesparend en geld besparend werkt. Het belangrijkste is dat eerst het scanproces uit wordt gevoerd. Als dat dan allemaal klaar is dan worden de losse meetgegevens verwerkt en is het resultaat één geregistreerde pointcloud. Hoe de kwaliteit is, hangt af van het aantal metingen, hard- en software, kennis, standplaatsbepaling en de kennis en expertise die men heeft van de materie waar het om gaat. Het is mogelijk om de pointcloud om te zetten naar een 3D BIM model.

 

Meer mogelijk dan alleen 3D laserscannen

De laatste jaren maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid van 3D Laserscanning. Dit is dan bedoeld voor het 3D opnemen van kwalitatief hoogwaardige puntenwolken en dan wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde laserscanner sen bijbehorende software. Maar er kan nog meer, want er kunnen ook drones gebruikt worden voor LIDAS opnamen en foto- en videobeelden vanuit de lucht worden gemaakt. Zelfs multi-beam is mogelijk voor 3D opnamen onder water (gericht op het in kaart brengen van onzichtbare bodemgegevens). Er zijn dus mogelijkheden genoeg waar voor gekozen kan worden.https://vintagewonen.nl/tips/wat-je-wil-weten-over-3d-laserscanning/