Wanneer gebruikmaken van steenwol isolatie? – Wonen Trends


Bij het isoleren van een woning wordt er vandaag de dag de voorkeur aan gegeven om gebruik te maken van milieuvriendelijke evenals duurzame isolatiematerialen. Het is dan ook omwille van deze reden dat de populariteit van steenwol isolatie stevig is toegenomen de voorbije jaren. Voor dit type isolatiemateriaal geldt dat ze er bekend om staat niet alleen goed te zijn in het vasthouden van warmte, daarnaast heeft ze ook een prima geluiddempende werking. Ben jij benieuwd om meer te weten te komen over steenwol en de voordelen die eraan verbonden zijn? Kies er dan zeker en vast voor om nog even verder te blijven lezen! 

Hoeveel bedragen de kosten voor steenwol isolatie? 

De gemiddelde kostprijs van steenwol isolatie is tussen de 10 en 17 euro per vierkante meter. Dit zorgt ervoor dat de kostprijs van steenwol een stuk lager is in vergelijking met bijvoorbeeld PUR isolatie. De exacte kostprijs die je moet betalen voor de steenwol isolatie in je huis is afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat hierbij dan meer concreet om de volgende:

  • De dikte van de steenwol; 
  • De kwaliteit waarover ze beschikt; 

Ben je bijvoorbeeld van plan om de voorkeur te geven aan brandwerende steenwol isolatie? In dat geval moet je er rekening mee houden dat de kosten een stukje hoger zullen komen te liggen. Je krijgt er uiteraard wel (nog) betere brandwerende eigenschappen voor in de plaats. 

Hoeveel bedraagt de gemiddelde besparing bij steenwol isolatie?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat veel mensen het belangrijk vinden om te weten hoeveel de kosten bedragen voor steenwol isolatie. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk ook logisch dat je een goed beeld zult willen hebben van de gemiddelde besparing die op deze manier kan worden gerealiseerd. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat de besparing sterk afhankelijk is van het type woning waarvan sprake is. Betreft het een tussenwoning? In dat geval zal de gemiddelde besparing op jaarbasis tussen de 260 en 300 euro zijn gelegen op moment van schrijven. Bij een hoekwoning loopt de besparing op tot zomaar even 600 à 700 euro. Is er sprake van een vrijstaand huis? Dan is de gemiddelde besparing tussen de 900 en 1000 euro.

Extra opties bij het isoleren van je woning met steenwol

De toepassing van steenwol isolatie zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Hoe interessant het isoleren van de verschillende delen van je woning op deze manier ook mag zijn, je moet er altijd rekening mee houden dat er ook nog verschillende extra opties bestaan die het isolerende karakter van je huis nog meer kunnen verbeteren. Wat deze extra opties betreft kan je concreet denken aan de volgende:

  • Het impregneren van de gevel van je woning;
  • Gebruikmaken van radiatorfolie; 
  • De plaatsing van centrale verwarming;
  • Het voorzien van ventilatieroosters;

Ga je jouw woning isoleren, bijvoorbeeld met behulp van steenwol isolatie? In dat geval is het ook altijd een goed idee om te controleren of er geen sprake is van mogelijke subsidies waar je aanspraak op zal kunnen maken. Op deze manier kan de investeringskost nog wat meer worden verlaagd.https://vintagewonen.nl/wonen/wanneer-gebruikmaken-van-steenwol-isolatie/