Waarom elektrische radiatoren dé trend zijn in huisverwarming


Een verwarming is tegenwoordig niet zomaar een paneel onder de vensterbank. Net zoals op alle andere vlakken gaan ontwikkelingen razendsnel. En elk jaar zien we weer nieuwe trends die het verwarmen van je huis makkelijker, mooier, sneller en beter maken. Met name de elektrische radiator is een echte trend geworden. Wil jij weten waarom? Lees dan maar snel verder dan word je vanzelf fan van de elektrische radiator! 

Efficiënt in energie 

Elektrische radiatoren zijn onder andere geliefd omdat ze super efficiënt zijn. De ouderwetse verwarmingen verliezen heel veel energie. Een elektrische radiator heeft hier veel minder last van. Een elektrische radiator zet bijna alle energie om in warmte. Dat is voordelig voor het milieu, maar ook voor jouw energierekening. En zeker met de stijgende energieprijzen is dat hartstikke mooi meegenomen.

De flexibele elektrische radiator

Wat ook echt top is aan een elektrische radiator is hoe flexibel deze is. Met een centrale verwarming moet je het hele huis verwarmen, dat is best zonde als je maar in een ruimte zit. Met een elektrische verwarming kun je ook afzonderlijke kamers verwarmen. Zo hoef je geen energie te verspillen aan ruimtes waar niemand zit. De weg naar duurzaamheid bestaat uit reduce, reuse en recycle. Je energiegebruik verminderen is dus veruit de beste manier om duurzamer (en goedkoper) te leven. Zo kun je minder stoffen uitstoten en flink besparen op je energierekening. Wie zegt dat duurzaamheid alleen maar geld kost? Het kan zelfs helpen om geld te besparen!

Makkelijk in installatie én in onderhoud

Bij een elektrische radiator hoef je geen offers te maken. Zowel het installeren als het onderhouden van een elektrische radiator is super simpel. Je hoeft geen leidingen aan te leggen of een schoorsteen te hebben. Nog beter: elektrische radiatoren hebben weinig onderhoud nodig. Dit scheelt je een hoop tijd en kosten. Ideaal dus als je op zoek bent naar een manier om je huis te verwarmen zonder al te veel gedoe.

Combineer met zonnepanelen

Combineer je elektrische verwarming met zonnepanelen. Dit is niet alleen super duurzaam, maar ook super voordelig! Je huis verwarmen met gas is vandaag de dag bijna niet te betalen. De energieprijzen zijn zo hoog! Maar als je je eigen energie kunt opwekken en daar dan je huis mee kunt verwarmen hoef je geen gas te gebruiken wat je wel honderden euro’s per jaar kan schelen. Hoe ideaal is dat?https://www.trending.nl/living/waarom-elektrische-radiatoren-de-trend-zijn-in-huisverwarming/