Vier koningsdag op het water!


Op 27 april is het weer zover: de straten van ons land kleuren oranje en rood/wit/blauw ter viering van Koningsdag. Ga op zoek naar de leukste vrijmarkten of bezoek een podium met live muziek. Wil je eens iets anders doen op Koningsdag? Overweeg dan bijvoorbeeld om een boot te huren met vrienden. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes en kleed de boot leuk aan! Voor de leukste en meest originele versiering kun je je Koningsdag versiering bestellen bij Vlaggenclub.nl. Het vieren van Koningsdag op de grachten van Amsterdam wordt steeds populairder. Ben je ook van plan om een boot te huren deze Koningsdag? Lees dan snel verder voor de beste tips!

Plan je trip

Als je van plan bent om op Koningsdag een boot te huren, is het belangrijk om vooraf goed na te denken over wat voor boot je wilt huren. Om deze keuze te maken, is het handig om eerst te bepalen met hoeveel mensen je op pad wilt gaan en waar je wilt varen. Amsterdam is een prachtige stad om tijdens feestdagen zoals Koningsdag of de Gay Pride doorheen te varen.

Safety first

Als je weinig vaarervaring hebt, maar toch zelf de boot wilt besturen, is het verstandig om eerst een aantal keer op een rustigere dag een bootje te huren om ervaring op te doen. Voor een groot deel van de te huren boten is zelfs een vaarbewijs nodig. Of je een vaarbewijs nodig hebt, hangt af van de afmetingen van de boot. Let hier dus goed op voordat je een boot huurt. Als je de binnenstad van Amsterdam in wilt, is het belangrijk dat je een boot kleiner dan 10 meter huurt. Daarnaast is het verstandig om een EHBO-kit aan boord te hebben en vergeet uiteraard de zwemvesten niet!

Weer of geen weer

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat je zult doen bij slecht weer en of de boot (gedeeltelijk) te overdekken is. Het Nederlandse weer kan immers erg veranderlijk zijn. De meeste bootverhuurbedrijven vragen een aanbetaling en vragen vaak de gehele huur vooraf te betalen, vooral met dagen zoals Koningsdag. Maak daarom goede afspraken met je vrienden en sluit eventueel een annuleringsverzekering af om onverwachte kosten te voorkomen. En vergeet niet om voldoende hapjes, drankjes en gezelligheid aan boord te hebben om zo van jullie Koningsdag op het water een onvergetelijke dag te maken!https://amsterdamdiary.com/nl/blog/vier-koningsdag-op-het-water/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vier-koningsdag-op-het-water