Sneller bruin worden? Deze 10 tips helpen je!


Nu de zonnige dagen er weer aankomen ben je vast benieuwd op welke manier je sneller bruin kunt worden. Het krijgen van een mooie bruine tint is namelijk iets dat velen van ons wel zouden willen. Zeker na een lange donkere winter met veel regenachtige dagen. Hoe zorg je ervoor dat je sneller bruin wordt in de zon? In dit artikel geven we je 10 tips die je helpen om op een snelle en verantwoorde manier bruin te worden.

Snel bruin worden tips

Ben je benieuwd op welke manier je sneller een tintje krijgt? Lees welke 10 tips je hiermee kunnen helpen.

1. Scrub je huid voordat je gaat zonnen

Met scrubben zorg je ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd. Dit maakt je huid als het ware ‘klaar’ voor de zon. Als je van plan bent om een heerlijke middag te gaan zonnebaden, zorg er dan voor dat je de dag ervoor je huid van een goede scrubbeurt hebt voorzien. Naast dat je hier sneller bruin van wordt, blijft de kleur ook langer hangen.

2. Bouw je kleur geleidelijk op

Als je snel bruin wilt worden, is het goed om te kijken naar de zonkracht. Houd de Uv-index goed in de gaten, want zo zie je wanneer de zon zijn sterkst is. Vaak is dit tussen 12 uur en 2 uur. Als er een Uv-index is van 6, dan zul je al gauw een tintje krijgen. Belangrijk is dat je de kleur geleidelijk opbouwt. Ga niet direct uren in de zon liggen, maar kies een opbouwend proces.

3. Kies de juiste zonnebrandcrème

Smeer je huid met zonnebrandcrème zodra je de zon in gaat

Het uitkiezen van een goede zonnebrandcrème helpt je om op een verantwoordelijke manier bruin te worden. Welk type zonnebrand goed is voor de huid, is per persoon verschillend. Heb je een heel lichte huid? Dan heb je minimaal factor 30 nodig om je huid goed te kunnen beschermen.

Wees je er ook van bewust dat je bruin kunt worden in de schaduw. Dit komt doordat een deel van de uv-straling wordt weerkaatst door middel van de grond. Ook in de schaduw wordt er daarom aangeraden om zonnebrand op te smeren.

Bekijk ook:

Quiz: Zonnebrand, wat weet jij hierover?

4. Draag geen of weinig make-up

Wil je sneller bruin worden? Draag dan geen of weinig make-up. Op het moment dat er veel foundation op je huid zit, wordt de zon minder snel door je huid opgenomen en zul je minder snel bruin worden.

5. Gebruik een Body Blur

Wil je de zon liever even vermijden? Maak gebruik van Body Blur. Body Blur is een combinatie tussen een zelfbruinende bodylotion en BB-cream. Body Blur zorgt daarom niet alleen voor een mooie tint, het haalt ook oneffenheden weg.

6. Zonnen aan het water

Zonnen aan het water kan ervoor zorgen dat je sneller bruin zult worden. Water zorgt namelijk voor reflectie en reflectie zorgt sneller voor een bruine huid. Wil je sneller bruin worden? Ga dan heerlijk zonnebaden aan het water.

7. Ga sporten in de zon

Mensen die in de zon bewegen worden sneller bruin. Het is namelijk zo dat het lichaam van alle kanten zonlicht opvangt als je beweegt. Daarnaast ben je niet doelbewust bezig met bruin worden. Door het sporten houd je jezelf bezig en verkleur je zonder dat je het doorhebt.

8. Aangepaste voeding

Je gelooft het misschien niet, maar het kan toch echt. Dankzij het eten van bepaalde voeding word je sneller bruin. Wortelen bevatten veel bètacaroteen. Dit zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt. Ook tomaten zouden een positieve werking op je huid moeten hebben als het gaat om het verkrijgen van een tintje.

9. Smeer aftersun

Jezelf insmeren met aftersun nadat je een middagje in de zon bent geweest, is ontzettend goed voor je huid. Het verzorgt en herstelt de huid nadat het in de zon is geweest en daarnaast zorgt het ervoor dat de bruine kleur langer blijft hangen. Wil je lang genieten van jouw mooie bruine tint? Kies dan voor een goede aftersun.

10. Hydrateren

Een gezonde huid wordt sneller bruin en blijft ook sneller bruin. Zorg er daarom voor dat je de huid goed blijft hydrateren. Dit kun je doen door middel van een goede moisturizer.

Kun je bruin worden achter glas?

Bovenstaande tips helpen je om sneller bruin te worden, maar hoe zit het met zonnen achter glas? Glas houdt een deel van de uv-straling tegen. Dit betekent dat je niet snel bruin wordt als je besluit binnenshuis te zonnen. Wel is het zo dat het glas nooit alle uv-straling kan tegenhouden. Na enige tijd kun je dus wel degelijk een kleurtje krijgen.

Zo blijf je langer bruin

De bovenstaande 10 tips helpen je om sneller bruin te worden. Wist je dat deze tips er ook voor zorgen dat je jouw bruine tintje langer zult behouden? Zeker het opbouwen van de kleur, het insmeren van de huid met een goede aftersun en het optimaal hydrateren van de huid zorgen ervoor dat je langer kunt genieten van een mooie bruine huid. En wie wil dat nou niet?

Bekijk ook:

10 feiten en fabels over wat de zon met je doethttps://www.trending.nl/10-tips-om-sneller-bruin-te-worden/