Revolutionaire mixed reality-bril met stevig prijskaartje


Na lang wachten heeft Apple eindelijk de Apple Vision Pro gelanceerd. Het is de eerste virtual reality – of beter gezegd: mixed reality – bril van het merk. Vooral het prijskaartje is opvallend, je moet namelijk ruim 3000 dollar neertellen voor dit verfijnde stukje techniek. Wat maakt deze bril zo speciaal? En wat kun je er allemaal mee? We hebben de features van de Apple Vision Pro opgezocht.

Mixed reality-headset

Mixed reality is de vermenging van de realiteit met virtual reality. Laatstgenoemde is een kunstmatige werkelijkheid die met computers gemaakt is. Het is hierdoor mogelijk om computerspellen te spelen met een laagje virtuele werkelijkheid over de werkelijkheid zoals wij die kennen in het dagelijkse leven. Het wordt ook gebruikt in trainingssituaties, zoals bijvoorbeeld in het leger.

De Apple Vision Pro is een headset die dit mogelijk maakt. De headset werd op 5 juli 2023 tijdens de WWDC gepresenteerd. Je kunt jezelf met deze headset compleet onderdompelen in een virtuele wereld, maar je kunt ook de echte wereld zien met een virtuele laag erbovenop. Zo kun je bijvoorbeeld menu’s, schermen en objecten in de ruimte van je huis tevoorschijn laten komen, virtueel uiteraard.

Bekijk ook:

Dit zijn de laatste virtual reality trends

apple vision pro

De features van de Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro kun je voor zowel entertainment als voor werk gebruiken. Je kunt er ook films mee kijken en ermee gamen. Alles wat je in feite doet op een scherm, is ook mogelijk met de Apple Vision Pro. Het is tevens mogelijk om er foto’s mee te maken en je kunt met je iPhone 15 scherpe 3D-video’s maken, die je vervolgens op een levensgroot scherm voor je ogen af kunt spelen. Je kunt apps lezen, het nieuws kijken en berichten lezen terwijl je bijvoorbeeld aan het stofzuigen bent.

Als je de VR-functie van de bril aanzet, dan kun je jezelf onderdompelen in een volledige kunstmatige werkelijkheid, zoals de Metaverse. Daarnaast kun je speciaal hiervoor ontworpen games spelen waarbij je het idee hebt dat je er middenin zit. Het is nu eenmaal een virtuele werkelijkheid en jij bent het personage in het spel. Je kunt makkelijk switchen van VR naar AR door simpelweg aan een draaiknop te draaien. Apple heeft overduidelijk aan gebruiksgemak gedacht.

Bekijk ook:

De opkomst van Augmented Reality

vision pro

Prijs en releasedatum in Nederland

Apple wil de concurrentie een stap voor zijn door gebruik te maken van de beste technische specificaties. Voor alle cijfers kun je het beste op de website van Apple kijken, want het is een indrukwekkende lijst. Het bedrijf gaat dus voor absolute AA+ kwaliteit en dat zien we terug in het prijskaartje van dit technische hoogstandje. Je betaalt in Amerika 3.499 dollar voor deze headset. Je krijgt voor deze prijs wel een stukje technologie van de hoogste plank.

Hij is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar, maar het zal niet lang duren voordat de Apple Vision Pro voor de Europese markt wordt klaargestoomd. Hij zal hier een stuk duurder uitvallen, want we betalen hier BTW over de headset. Wij gaan naar verwachting dus 4.200 euro voor de headset betalen. Als de Apple Vision Pro in Nederland beschikbaar is, dan besteden we er uiteraard aandacht aan op onze website. Tot die tijd kun je meer over deze headset te weten te komen op de website van Apple.

Meta Quest 3 512GB

Meta Quest 3 512GB

★★★★★


700,00


 Op voorraadas of 13 februari 2024 12:33https://www.trending.nl/tech/apple-vision-pro-features/