Private lease onverminderd populair bij particulieren


Nog altijd groeit het Nederlandse wagenpark met auto’s, die middels private lease door consumenten worden afgenomen. Van de 1,086 miljoen leaseauto’s op de Nederlandse wegen heeft circa één op de vier een private leasecontract. Het is niet voor niets dat private lease zo populair is bij huishoudens, het biedt hen verschillende interessante voordelen. Een belangrijk voorbeeld daarvan is de financiële zekerheid die men heeft met een dergelijk contract. Je weet op voorhand precies wat je straks maandelijks betaalt voor het gebruik van de auto. Daar waar het kopen van een occasion vaak gepaard gaat met veel onzekerheid; hoe hoog of laag vallen de onderhoudskosten dit keer uit? 

In een tijd waarin een hoge inflatie het voor steeds meer huishoudens lastig maakt om rond te komen aan het eind van de maand, is de zekerheid van private lease een groot voordeel. 

Private lease een nieuwe auto voor een paar honderd euro per maand 
Een nieuwe auto lease je al voor een paar honderd euro per maand. De exacte kosten zijn niet alleen afhankelijk van het model dat je kiest, maar bijvoorbeeld ook van de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je jaarlijks met de auto wilt kunnen rijden. De kilometers die je buiten het contract om maakt zijn relatief duur. Het is daarom verstandig om het aantal verwachte kilometers ruim te schatten. Verwacht je de komende jaren met de auto op vakantie gaan? Rijd je regelmatig op en neer naar familie in het noorden of zuiden? 

Bekijk ook:

Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Binnen het contract vallen de kosten voor het gebruik van de auto, voor eventuele reparaties en regulier onderhoud, voor de wegenbelasting en bijvoorbeeld de verzekering. Het maakt hierbij niet uit hoeveel schadevrije jaren je in de afgelopen tijd hebt opgebouwd. Daar waar dit wel van invloed zou zijn op de kosten bij de aankoop van een nieuwe auto of occasion. De brandstofkosten komen logischerwijs voor eigen rekening. 

Ook zakelijk zijn leasecontracten geliefd bij ondernemers 
Niet alleen private lease blijft onverminderd populair in Nederland; datzelfde geldt voor het zakelijk leasen van voertuigen. Een groot aantal organisaties koos in de afgelopen jaren heel bewust voor een elektrificatie van het eigen wagenpark. De modellen op diesel en benzine werden hierbij massaal vervangen door elektrische leaseauto’s die medewerkers gedurende drie of vier jaar gebruiken. Het past bij een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier van ondernemen. Daarbij profiteerden ondernemers met elektrische leaseauto’s van verschillende financiële voordelen in de afgelopen jaren.https://www.trending.nl/cars/private-lease-onverminderd-populair-bij-particulieren/