Overmatig zweten… wat kan je ertegen doen?


We kennen het allemaal; zweten bij het sporten, zweten wanneer je je angstig voelt, zweten voordat je je eindpresentatie moet opvoeren of zweten wanneer je gisteravond een drankje teveel hebt gedronken. Niks geks aan, zweten is een natuurlijke reactie die jouw lichaam helpt af te koelen wanneer het te warm wordt. Zweet wordt geproduceerd door zweetklieren, die zich overal in het lichaam bevinden, maar toch komt het zweten voornamelijk voor onder de oksels. Een beetje zweet is oké en normaal, maar toch is er een behoorlijk aantal mensen dat last heeft van overmatig zweten. Overmatig zweten kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, hormonale veranderingen, medicatie, stress en bepaalde medische aandoeningen. Overmatig zweten kan een bron van frustratie en ongemak zijn en daarom zijn mensen die er last van ervaren, vaak opzoek naar een oplossing. Wij leggen je graag drie verschillende manieren uit om van overmatig zweten af te komen! 

MiraDry behandeling

MiraDry is een niet-invasieve behandeling die werkt door het vernietigen van de zweetklieren onder de oksels met behulp van elektromagnetische energie. Deze behandeling is zeer effectief in het verminderen van zweetproductie. MiraDry is een permanente oplossing, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die last hebben van overmatig zweten.

Botox tegen overmatig zweten 

Een tweede behandeling die vaak voorkomend is, is het gebruik van botoxinjecties. Botox wordt vaak gebruikt om de rimpels te verminderen, maar kan dus ook worden ingezet om overmatig zweten te behandelen. Botox tegen overmatig zweten werkt door dat de botox de zenuwen die de zweetklieren activeren blokkeert. Hierdoor wordt de zweetproductie verminderd. Deze behandeling is effectief, en de resultaten duren ongeveer zes maanden voordat een nieuwe behandeling nodig is. Het nadeel van botox tegen overmatig zweten is dat het een invasieve behandeling is en dat het bijwerkingen kan veroorzaken. 

Huis, tuin en keuken! 

Naast medische behandelingen, zijn er ook een aantal natuurlijke remedies die kunnen helpen om overmatig zweten te verminderen. Een van de meest bekende oplossingen is het gebruik van appelazijn. Appelazijn kan worden aangebracht onder de oksels om bacteriën te doden die zweetgeur veroorzaken. Een andere optie is het gebruik van zwarte thee, die looizuur bevat dat de zweetproductie kan verminderen. Daarnaast kan het veranderen van je dieet en het vermijden van gekruid voedsel en cafeïne ook helpen om overmatig zweet te verminderen; laat dat derde kopje koffie dus maar even staan morgen!  https://aegonnk.nl/overmatig-zweten-wat-kan-je-ertegen-doen/