Opleiding medium – iedereen heeft er (enig) talent voor


Pas in de 21e eeuw kon je in Nederland een echte opleiding medium doen. Iedereen die zich aangetrokken voelde tot het beroep van medium, kon zich zo terdege voorbereiden. En dat is eigenlijk ook wel nodig. Want als je voor een beroep als banketbakker al veel vaardigheden moet leren, dan is dat met het mediumschap niet anders. Sterker nog, bij een goed medium spelen de vaardigheden een veel grotere rol. Want je krijgt als medium te maken met mensen die niet alleen vragen hebben over hun dierbaren in het hiernamaals, maar ook over naderende echtscheidingen en gedachten over voorgenomen euthanasie. Het vak van medium is dan ook een behoorlijk verantwoordelijk beroep waar je de plank niet moet misslaan.

Cursus of opleiding, het is aan jou

Op dit moment kun je in Nederland terecht voor cursussen mediumschap maar ook voor korte of iets langere opleidingen. Bij de meeste hoef je niet aan te tonen dat je een bepaald niveau hebt qua scholing. Of een onmiskenbaar talent om stemmen te horen of een goede intuïtie. Het uitgangspunt is dat iedereen het mediumschap eigenlijk in zich heeft maar dat we de grip op ons zelf en onze ziel gaandeweg een beetje zijn verloren. Kinderen hebben dat spirituele nog wel in zich en kunnen dan ook goed overweg met hun intuïtie. Lang niet iedereen doet een opleiding om vervolgens een praktijk als medium te openen. Voor velen is zo’n opleiding een stukje zelfontdekking waardoor je meer grip leert krijgen op spirituele zaken en er goed mee overweg kunt.

Liever niet een online-opleiding medium

Wel is het verstandig om dan lessen ‘live’ te gaan volgen en niet online. Want het voordeel van een ‘live’ docent is dat die ook telepathisch of via de aura kan communiceren met jou als student. Mediumschap is niet iets waar je veel boeken of lesstof voor moet doornemen. Het is juist belangrijk dat je je laat inspireren om voordelen los te laten en nieuwe wegen te ontdekken. Nieuwe wegen in denken, in intuïtie en in aanvoelen. Veel lessen zijn dan ook gebaseerd op het transformeren van jezelf. Zodat je betere antennes krijgt en meer boodschappen en informatie en inzichten kunt ontvangen vanuit het spirituele kader. 

Leren om boodschappen door te krijgen en te vertolken

In een goede opleiding medium leer je je beter afstemmen op de spirituele wereld. Je leert ook boodschappen te ontvangen die je vervolgens ‘vertaalt’ naar degene die bij je op consult is. Ook krijg je handen en voeten aangereikt om op podia zogenaamde demonstratie consulten te geven. Vaak is er ook aandacht voor healing. In elk geval leer je een brug te worden tussen levende mensen en spirituele entiteiten in het ‘al’, de geesteswereld waar we uiteindelijk allemaal naar toe trekken. 

Opleiding medium in modules

Een goede opleiding medium bestaat uit meerdere modules. Eerst oefen je in het communiceren met de ziel, zowel de eigen ziel als die van een ander. Dit heet psychic. Vervolgens leer je te connecten tussen jouw ziel en die van een overledene, dat wordt mediamiek genoemd. Daarna ga je aan de slag met diverse technieken en structuren van het mediumschap. En uiteindelijk ga je op basis van zelfliefde en vertrouwen de kanalen tussen jou en de spirituele wereldwijd open zetten. Zo’n opleiding wordt bijvoorbeeld gegeven door Hemelswijs in Amsterdam.https://sgkc.nl/living/opleiding-medium-iedereen-heeft-er-enig-talent-voor/