Met deze tips geef je je slaapkamer op eenvoudig ge wijze een nieuwe look


Als je al jaren dezelfde slaapkamer hebt, kan de aanblik op een gegeven moment gaan vervelen. Je hebt behoefte aan iets nieuws, maar je wilt niet meteen de hele slaapkamer op moeten knappen. Een kleine aanpassing kan echter al een groot verschil maken in de aanblik van een ruimte. Met deze tips kun je op eenvoudige wijze de slaapkamer een nieuwe look geven.

Neem een nieuw dekbedovertrek

Omdat het bed de meest centrale plek in de slaapkamer is, bepaalt het grotendeels de stijl van de hele ruimte. Door nieuw beddengoed te nemen, krijgt de slaapkamer daardoor meteen een andere aanblik. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Hipdekbedovertrek, en ga voor een overtrek in een heel andere stijl, print  of kleur. Had je altijd rustgevende, effen kleuren? Neem een dekbedovertrek in bloemenmotief, en je zult zien dat het net is of je een nieuwe ruimte betreedt. In het geval van een tweepersoonsbed kun je proberen om voor beide kanten een andere kleur te nemen die wel samen matchen. Zo maakt het overtrek het bed tot een echte eyecatcher.

Leg een vloerkleed neer

Iets simpels als een vloerkleed doet veel met de slaapkamer. Zo kun je een slaapruimte in effen kleuren helemaal ophalen door een kleed met een iets fellere kleur. Een vloerkleed van schapenwol, daarentegen, maakt de kamer juist lekker knus. Behalve dat een vloerkleed een mooie decoratie is, heeft het meer voordelen. Zo voelt het heerlijk zacht en behaaglijk aan je voeten, en voorkomt het dat je uit een warm bed op een koude ondergrond stapt. Bovendien werkt een vloerkleed geluiddempend, en is daardoor bevorderlijk voor de akoestiek.

Fleur de slaapkamer op met planten

Planten kunnen de slaapkamer enorm opfleuren. Daarnaast zuiveren ze de lucht en bevorderen daarmee een goede nachtrust. Er zijn meerdere planten die uiterst geschikt zijn voor in de slaapkamer, voornamelijk als ze goed in donkere ruimtes kunnen groeien. De Sansevieria, bijvoorbeeld, kan goed op een plek staan waar minder licht komt. Daarnaast staat de Sansevieria erom bekend dat hij hoofdpijnklachten kan verminderen. Aloë Vera is een andere plant die goed in de slaapkamer past. Hij heeft weinig verzorging nodig, maar is vanwege de rustgevende werking wel bevorderlijk voor de slaap.

Kies een nieuwe wandbekleding

Door een wand van de slaapkamer opnieuw te bekleden, is het het of je een nieuwe kamer hebt. Een houten wand, bijvoorbeeld, geeft veel sfeer en rust aan een ruimte, maar is tegelijkertijd relatief makkelijk aan te brengen. Houten wandpanelen zijn in vele kleuren beschikbaar, van donker eikenhout tot licht vurenhout, waardoor er altijd wel iets te vinden is wat bij jouw interieur past. Kies je voor akoestische wandpanelen, geniet je ook van de voordelen van het geluidsabsorberende effect. Ben je een lichte slaper die van elk geluid wakker wordt, zul je daar veel profijt van hebben.https://www.trending.nl/living/met-deze-tips-geef-je-je-slaapkamer-op-eenvoudig-ge-wijze-een-nieuwe-look/