Hoe richt je een vintage slaapkamer in? – Wonen Trends


In een vintage huis mag een vintage slaapkamer uiteraard niet ontbreken. Dit is immers één van de ruimtes waarin je de nodige uren per dag doorbrengt. Ga maar eens na: je slaapt zo’n 7 á 8 uur per dag. Ook lig je wellicht ’s avonds in bed nog een boekje te lezen of lig je nog even televisie te kijken. Voldoende reden dus om je vintage slaapkamer helemaal naar wens te maken!

 

Maar, hoe richt je nou een vintage slaapkamer in? Wat zijn zaken om rekening mee te houden? En wat moet je vooral niet doen? De experts van Slaapkamergids.nl delen graag de beste tips met je.

 

Trek de vintage stijl volledig door in je slaapkamer

Heb je nagenoeg je gehele woning al in de vintage stijl ingericht? Dan heb je eigenlijk nog maar één keuze: trek deze stijl volledig door in je slaapkamer. Het staat – over het algemeen – niet al te fraai als je meerdere stijlen met elkaar combineert. Kies daarom voor één vaste stijl en dat is in dit geval de vintage stijl.

 

Kies voor een retro bed

Wat is nou in elke slaapkamer dé blikvanger? Juist; dat is het bed. In een vintage slaapkamer kun je daarom niet om een retro bed heen. Zo’n bed kenmerkt zich door retro materialen, een retro stijl en ook een retro kleurstelling. 

 

Qua kleurstelling kun je gelukkig alle kanten op. Zowel op het gebied van het bed zelf als op het gebied van het dekbed. Zo kun je voor diepe kleuren kiezen, waaronder marineblauw of bordeauxrood. Je kunt echter ook voor pasteltinten kiezen. Wat de juiste kleurkeuze is, hangt vooral af van het exacte tijdvak waar je je op richt.

 

Kies voor een persoonlijke touch

Het is jóuw slaapkamer. Dit betekent dat je alle vrijheid hebt om je kamer helemaal naar wens te maken. Het advies is daarom om sowieso voor een persoonlijke touch te kiezen.

 

Dit doe je bijvoorbeeld door een specifiek tijdvak te kiezen. Wil je je slaapkamer in de jaren 60 stijl inrichten? Of heb je toch liever de jaren 80 stijl? De keuze is volledig aan jou. Binnen het gekozen tijdvak kun je vervolgens alle kanten op qua aankleding.

 

Goed om te weten: je kunt de retro stijl prima combineren met nieuwe producten. Zo kun je in je vintage slaapkamer prima voor de beste wifi wekkerradio kiezen. Je geniet daarmee van modern gemak en de gewenste uitstraling. Een win-win situatie dus.

 

Houd rekening met het schoonmaken van je slaapkamer

Wil je voor een volledig vintage slaapkamer gaan? Dan kom je al snel bij antieke meubelstukken uit. Het lastige hiervan is dat deze meubelstukken qua vormgeving niet altijd even strak zijn. Dit maakt het dus lastiger om deze meubelstukken goed schoon te houden. Het advies is daarom om hier goed rekening mee te houden. Wellicht kun je beter kiezen voor meubelen die je net iets eenvoudiger schoon kunt maken. Maar, ook op dit gebied moet je de juiste balans zien te vinden. Slaap lekker in ieder geval in je vintage slaapkamer!

 https://vintagewonen.nl/wonen/hoe-richt-je-een-vintage-slaapkamer-in/