Halfhoogslaper | PETIT PUK: het ideale bed voor kleine kamers – Wonen Trends


In een slaapkamer heb je eigenlijk altijd wel een bed staan, maar niet elk bed past in elke slaapkamer. Sommige slaapkamers zijn ruim waardoor je meer mogelijkheden hebt. Andere slaapkamers zijn klein en daardoor heb je ook een passend en praktisch bed nodig. De halfhoogslaper | PETIT PUK kan dan een uitkomst bieden. 

Wat is een halfhoogslaper?

Een halfhoogslaper is een bed dat tussen een vloerbed in zit en een hoogslaper. Het is eigenlijk een soort tussenmaatje die een stuk van de vloer af is waardoor er ruimte onder het bed beschikbaar is, maar die niet zo hoog is als een hoogslaper. Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen in een halfhoogslaper slapen. Zo hebben ze een stoer en speels bed, kunnen ze klimmen, maar hoeven ze niet heel ver te klimmen. 

Wat zijn de voordelen van een halfhoogslaper? 

Een halfhoogslaper heeft verschillende voordelen, zowel voor ouder als kind. Voor de ouders is het namelijk een stuk makkelijker het bed te verschonen dan bij een hoogslaper. Een hoogslaper is namelijk vaak minimaal 120 centimeter, waardoor het ver reiken is. Maar je hoeft als ouder ook niet te bukken naar een laag bed toe. Voor het kind is het handig omdat het een bed heeft waarin ze lekker kunnen klimmen, maar waar ze ook genoeg ruimte hebben voor een fijn plekje om zich terug te trekken. Op die manier kan je een kleine kamer ideaal inrichten voor zowel ouder als kind. 

De halfhoogslaper is ideaal voor kleine kamers

Als je op zoek gaat naar een hoogslaper dan kom je al snel uit bij de halfhoogslaper. Ze hebben verschillende modellen die je ook nog een keer in verschillende maten kan aanschaffen. Op die manier kan je een ideaal bed uitzoeken voor die (kleine) slaapkamer. Wil je voor een simpel model gaan? Kijk dan naar de LULU of de MARANT. Als je op zoek bent naar een veredeld huisje dan is de PILAR, LOFTY en de JARDIN een goede keuze. 

Je kan de halfhoogslaper in verschillende maten aanschaffen zoals een 70×140 centimeter bed maar ook een groot exemplaar zoals een 100 x 200 centimeter bed. In totaal kan je kiezen uit 11 verschillende maten waardoor je het bed perfect kan laten passen in de kamer. Op die manier kan je elke kamer, dus ook een kleine slaapkamer, zo optimaal mogelijk inrichten. 

Zodra je een nieuw bed wilt aanschaffen voor je kindje dan is een halfhoogslaper een goede keuze. Hij past in elke slaapkamer, zowel groot als klein. Hij is te gebruiken als je kindje ongeveer 6 jaar is en je kan hem in 11 verschillende maten aanschaffen. Ook zijn er verschillende kleuren waar je uit kan kiezen. Met deze modellen van PETIT PUK heb jij het gemak dat je minder hoeft te bukken als je het bed moet opmaken en je kindje heeft naast een stoer bed ook nog een keer een mooi plekje onder zijn bed om zich terug te trekken. 

 https://vintagewonen.nl/slaapkamer/halfhoogslaper-petit-puk-het-ideale-bed-voor-kleine-kamers/