Groenten gebruiken voor een ijsvrije auto? Deze zijn er voor geschikt


Winterse ochtenden kunnen een strijd zijn, vooral wanneer je kostbare tijd moet besteden aan het ontdooien van je auto en het krabben van de ruiten. Maar op sociale media zijn ze inmiddels in de ban van een betoverende (en toch al vrij oude) oplossing is die gewoon in je keuken op je ligt te wachten. Met een aantal groenten zorg je er namelijk zonder al teveel moeite voor dat je autoruiten helemaal ijsvrij blijven. Wij zochten uit hoe dit nu eigenlijk precies werkt!

Welke groenten houden je auto ijsvrij?

Laten we beginnen bij de aardappel, die niet alleen perfect is voor bijgerechten maar blijkbaar ook een geheime superkracht heeft tegen ijs op je autoruiten. Snijd een aardappel doormidden en veeg de avond ervoor over je voorruit en ramen voordat de kou toeslaat.

De suikermoleculen in de aardappel breken ijslaag af zodra deze begint te vormen, waardoor je de volgende ochtend kunt genieten van een vorstvrije start. Een oude, maar tegelijkertijd simpele truc die al jarenlang z’n werk doet.

Voor degenen onder ons die wat minder fan zijn van uien, hebben we een goed alternatief gevonden – de ui kan namelijk ook gewoon worden ingezet om ijs te bestrijden. Tests hebben aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen het deel van de voorruit dat voorzien was van uien en de niet-behandelde delen. Kortom, leg een paar uien strategisch neer en red jezelf van het vervelende schrapen op ijzige ochtenden.

@greekcookingeveryday

How to defrost your car by using an onion #fyp #lifehacks #viral #car

♬ original sound – greekcookingeveryday

Een nog groenere oplossing

Maar voor degenen die – als het aankomt op geur – liever een iets minder aanwezige groente gebruiken voor hun ijsvrije auto, is er nog een ander alternatief: de komkommer. Deze verfrissende groente, iets duurder dan een ui maar toch betaalbaar, blijkt een buitengewoon effectieve manier te zijn om de tijd die je besteedt aan het ontdooien van je auto te minimaliseren.

Dit komt doordat een komkommer natuurlijke oliën bevat die, wanneer deze over glas of spiegels wordt gewreven, een hydrofoob oppervlak creëert. Met andere woorden, je geeft je voorruit een beschermende laag die condensatie tijdens de koudere maanden tegengaat.

Maar laten we niet vergeten dat er nog veel meer groene oplossingen zijn die je kunt inzetten voor een moeiteloze ochtendroutine. Wortelen, selderij, en zelfs paprika’s kunnen allemaal hun bijdrage leveren aan het bestrijden van de winterse ijskou. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je keuken omtovert tot een winterwonderland van ontdooihulpmiddelen.

@succhefful

Wow! Didn’t know you could use an orange! #lifehacks #foodhacks #foodhack #tiktokfood

♬ Baby, It’s Cold Outside (feat. Meghan Trainor) – Brett Eldredge

Conclusie

Dus, de volgende keer dat je auto in de nacht zal worden gehuld in een ijzige deken, neem dan eerst even een kijkje in de keuken voordat je je ijskrabber opzoekt. Groenten bieden misschien een ietwat vreemde oplossing, maar ze zorgen er wel voor dat je de volgende ochtend zonder te krabben op pad kunt!https://www.trending.nl/cars/groenten-gebruiken-voor-ijsvrije-auto/