Goud kopen: waarom, hoe en waar?


Goud is al eeuwenlang een symbool van rijkdom en macht. Het is een edelmetaal dat schaars, duurzaam en mooi is. Maar is goud kopen ook verstandig? In dit artikel geven we u een aantal redenen waarom goud kopen een goede investering is en waar u het beste goud kunt kopen.

Waarom goud kopen?

Goud wordt vaak gekozen omdat het beschermt tegen inflatie en zijn waarde ook op de lange termijn blijft behouden. De meeste beleggers hebben een beleggingshorizon van 5 tot 10 jaar. Goud heeft over langere termijn goede resultaten opgeleverd. De goudkoers is sinds 2008 gemiddeld met ongeveer 8,5% per jaar gestegen. Goud is dus een goed alternatief voor de spaarrekening.

Geld, zoals de euro, verliest elk jaar een deel van zijn koopkracht. Dit wordt inflatie genoemd. In 2022 was de inflatie 10%. De spaarrente zou deze inflatie moeten compenseren. Maar dat is helaas niet zo. Goud is ook een veilige haven in crisistijden. Goud is onafhankelijk van het financiële systeem en kan niet worden gecreëerd of gemanipuleerd.

Hoe en waar goud kopen?

Goud kopen kan in baren en munten. Gouden baren zijn meestal goedkoper dan gouden munten, omdat ze minder productiekosten hebben. Zowel gouden baren als munten zijn vrijgesteld van btw.

Als u fysiek goud wilt kopen, kunt u terecht bij verschillende aanbieders. U kunt online goud bestellen of naar een fysieke winkel gaan. Het is belangrijk dat u een betrouwbare en erkende partij kiest, die u een goede prijs en service biedt. Bij Doijer & Kalff kunt u op een veilige wijze beleggen in fysiek goud en zilver, en heeft u ook de mogelijkheid om het door hen te laten bewaren. Al meer dan 30.000 klanten kochten edelmetaal bij Doijer & Kalff.

Een gouden raad

Goud kopen is een slimme manier om uw vermogen te beschermen en te laten groeien. Goud biedt een bescherming tegen inflatie, een waardebehoud op de lange termijn en een veilige haven in tijden van crisis. U kunt fysiek goud kopen in verschillende vormen, zoals baren of munten. Het is belangrijk dat u een goede afweging maakt tussen de voor- en nadelen van elke optie en dat u een betrouwbare en voordelige partij kiest. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen van goud.https://www.trending.nl/trend/goud-kopen-waarom-hoe-en-waar/