Erasmus MC-schutter Fouad L. schoot eerder op vissen


De verdachte van de schietpartij op het Erasmus MC heeft een lange geschiedenis van psychotisch en sadistisch gedrag. Het OM had het ziekenhuis eerder gewaarschuwd voor het gedrag van Fouad L. Vooral dieren vielen ten prooi aan zijn zieke gedrag. De geneeskundestudent is vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Zij hebben hun zorgen geuit bij het Erasmus MC, die daarop overwoog om zijn diploma basisarts niet te verstrekken.

Verdachte schietpartij Erasmus MC

Het gestoorde gedrag van Fouad L. zorgde er in het verleden vaker voor dat hij met politie en justitie in aanraking kwam. De lijst is lang, vooral dierenmishandeling loopt als een rode draad door zijn strafblad. Zo zou hij onder invloed van een liter sterke drank een konijn dusdanig hebben geschopt dat de dierenarts deze moest laten inslapen. Hij schoot ook met een kruisboog op duiven. Zijn buurvrouw belde destijds de politie, die Fouad L. stomdronken op de bank aantrof.

Het eerste incident dat terug is te vinden in het systeem van de politie is ook een geval van dierenmishandeling in 2018. Fouad L. schoot toen met een kruisboog op vissen. In het rapport van het OM staat te lezen dat ‘hij het probleem niet ziet, want vissen hebben toch geen gevoel’. Al deze gevallen baarde het OM zorgen, vooral vanwege het feit dat hij een opleiding geneeskunde deed bij het Erasmus MC. Hij zou een ernstig gevaar voor de maatschappij kunnen zijn.

Erasmus MC Fouad L

Fouad L. schoot drie mensen neer

De bovenstaande feiten zouden de reden voor de geweldsexplosie kunnen zijn waarbij gisteren drie mensen om het leven kwamen. De buurvrouw die de politie had gebeld, het Erasmus MC die zijn diploma basisarts niet wilde verstrekken, en wie weet wat er nog meer voor frustraties in het hoofd van deze gestoorde moordenaar omging. Feit is wel dat hij het leven van drie mensen heeft beëindigd, waaronder dat van een meisje van 14 jaar.

Fouad L. zit vast. Nederland is in diepe rouw, want dit soort extreem geweld maakt een diepe indruk op onze samenleving. Er wordt langzaam meer bekend over de toedracht van de geweldsexplosie, maar de verhoren van de politie zijn nog niet afgerond, dus het blijft enigszins speculeren. Dat het helemaal fout zit in het hoofd van de verdachte mag overduidelijk zijn. Het Openbaar Ministerie heeft het Erasmus MC met recht gewaarschuwd voor dit figuur, maar helaas heeft dat geen enkele zin gehad.https://www.trending.nl/bizar/erasmus-mc-schutter-fouad-l/