Drie redenen om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen


Een energielabel opvragen doe je snel en makkelijk via Energielabeloffertes.nl. Het hebben van een energielabel van jouw pand is een verplichting die je als pandeigenaar moet opvragen. Maar waarom is dit eigenlijk? Met behulp van het energielabel wordt er vastgesteld hoe zuinig of kwalitatief het pand is. Dit wordt vervolgens gebruikt in het opstellen van een huur- of verkoop prijs. Wij leggen je in dit artikel graag drie redenen uit waarom het hebben van een energielabel voor je bedrijfspand zo belangrijk is.

Meer kans op een snelle verkoop of verhuur van het pand

Een van de eerste redenen heeft te maken met de verkoop of het verhuur van het pand. Wanneer jij jouw energielabel hebt opgevraagd en het bedrijfspand geïnspecteerd is, heb jij duidelijk inzicht in hoe duurzaam het pand is. Een potentiële huurder of koper zal gegarandeerd het energielabel opvragen. Dit label geeft hen namelijk een inschatting over hoe de maandelijkse energiekosten eruit komen te zien of hoe comfortabel het pand in de winter zal zijn. Hoe beter het label, hoe sneller een koper of huurder overtuigd is.

Helpt om jouw pand te verduurzamen

Het energielabel geeft aan hoe jouw pand energie verbruikt. Er wordt eigenlijk dus gekeken hoe duurzaam het pand is. Heeft jouw bedrijfspand zonnepanelen, dubbelglas en isolatie? Dan is de kans groot dat je een hoog energielabel ontvangt. Maar, mocht het een lager label hebben, dan kan je dankzij het energierapport exact te weten komen met welke aanpassingen jij jouw bedrijfspand duurzamer kan maken. Het verduurzamen is altijd een investering. Dankzij het energielabel weet je exact uit welke investering je het meeste rendement haalt.

Een verplichting

Een van de laatste redenen is simpel, het is een verplichting. Dit is omdat het energielabel wordt gegeven door een onafhankelijk bedrijf. Deze analyseren het bedrijfspand zo accuraat mogelijk, zodat er volledige transparantie tussen pandeigenaar en potentiële huurder of koper kan worden bereikt. Ook wil de overheid zorgen dat alle panden, nieuw en oud, op den duur verduurzaamd worden. Hoe kan het energielabel hierbij helpen? Vanaf 2023 wordt het verplicht dat een bedrijfspand minimaal energielabel C moet hebben. Is dit op dit moment niet het geval? Dan ben je verplicht als eigenaar om te investeren in verduurzaming om jouw energielabel omhoog te halen.https://businessguru.nl/tips/drie-redenen-om-een-energielabel-voor-je-bedrijfspand-aan-te-vragen/