Dit mega-bedrag krijgt de voetbalclub die de Champions League wint


Manchester City heeft gisteren tijdens een fenomenale wedstrijd de vloer aangeveegd met Real Madrid, en heeft zich letterlijk naar de finale van de Champions League getrapt. Op 10 juni aanstaande zal de Engelse voetbalclub het opnemen tegen het Italiaanse Inter Milan. De winnende club vergaart niet alleen eeuwige roem, maar mag ook een riant geldbedrag in ontvangst nemen. Wij zochten op hoeveel dat is.

Geld en roem in het betaald voetbal

Het is een feit dat hoe beter een voetbalclub presteert, hoe meer geld het in ontvangst mag nemen. De volledige pot aan prijzengeld van de Champions League is maar liefst 2 miljard euro. Bij het bereiken van de groepsfase ontvangt elke club 9,6 miljoen euro, maar daar komt nog een bedrag bovenop naarmate de desbetreffende club stijgt in de zogeheten ‘club coefficients’. op het moment van schrijven staat Manchester City op de eerste plek.

Manchester City heeft zich net zoals Inter Milan naar boven geknokt. Trainer Pep Guardiola kon gisteren zijn geluk niet op toen hij getuige was van de fenomenale prestaties van zijn elftal. Ze wisten met een fenomenale 4-0 van Real Madrid te winnen, die daarna dus met de staart tussen de benen naar huis kon. Maar we dwalen af, want het gaat in dit geval niet alleen om de roem, maar ook om het geldbedrag dat de club naar binnen kan harken.

Dit verdient de winnaar van de Champions League

Inter Milan en Manchester City hebben in de afgelopen periode al flink kunnen cashen. Bij het bereiken van de achtste finales mochten ze 9,6 miljoen euro in ontvangst nemen, de kwartfinales leverden de clubs 10,6 miljoen euro op. Toen ze de halve finale wisten te bereiken kregen ze 12,5 miljoen euro als prijzengeld toegeschoven, dus ze hebben absoluut op financieel gebied niets te klagen.

Het grote geld zit echter in de absolute winst van de Champions League. De verliezer van de finale krijgt alsnog 15,5 miljoen euro mee naar huis, maar de eeuwige roem gaat dan aan de club voorbij. De winnaar van de Champions League krijgt een royaal bedrag van 20 miljoen euro, en uiteraard de beker en miljoenen uitzinnige fans die de club op handen zal dragen. Er staat dus een hoop op het spel. Op 10 juni zullen we weten welke club de beker in ontvangst mag nemen.

https://www.trending.nl/sport/geldbedrag-winnaar-champions-league/