Dit is het mooiste vliegveld ter wereld


Wil je weten hoe het mooiste vliegveld ter wereld eruit ziet? Dan moet je snel deze video kijken met beelden van de Changi luchthaven in Singapore. Zeg nou zelf, hier zou je best wel eens wat luchtvertraging willen hebben!

Volgens veel reizigers staat het mooiste vliegveld ter wereld in Singapore. Hier vind je namelijk de Changi Luchthaven. Dit prachtige vliegveld staat bekend om de prachtige architectuur waarin veel natuur is verwerkt. Changi is daarnaast niet alleen beroemd om de prachtige uitstraling, want het vliegveld is ook acht jaar op rij uitgeroepen tot beste vliegveld ter wereld.

Leuke weetjes over het mooiste vliegveld ter wereld

Het Changi vliegveld in Singapore is dus het mooiste vliegveld ter wereld, maar deze weetjes over de luchthaven zijn ook leuk om te melden:

 • De bouw van de luchthaven begon in 1977. De eerste vlucht vond vervolgens in 1981 plaats, waarbij er een vliegtuig uit Kuala Lumpur landden op het vliegveld.
 • In 1988 werd het Changi vliegveld voor het eerst uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld.
 • Het vliegveld heeft ook een vlindertuin, waar meer dan duizend vlinders rondvliegen.
 • Het vliegveld beschikt daarnaast ook over een zonnebloementuin.
 • Bezoekers van het vliegveld kunnen een tour boeken, die ruim twee uur duurt, zodat ze de mooiste plekjes niet zullen missen.
 • Het vliegveld is acht keer op rij uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld, tussen 2013 en 2020.
 • Dit jaar werd het vliegveld niet uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld, die eer ging dit keer naar het Hamad International Airport in Doha.
 • Het vliegveld heeft maar liefst vier terminals. De eerste terminal ging open in 1981, de tweede kwam er in 1990, vervolgens werd de derde terminal in 2008 geopend en in 2017 ging de vierde terminal in dienst.
 • In 2019 telde het Changi vliegveld nog ruim 68 miljoen passagiers, wat voor hun een record was. Changi stond daarmee op de 18e plek in de top 20 meest bezochte vliegvelden van 2019.
 • In 2020 was het echter – door de coronapandemie – veel rustiger en kwamen er iets minder dan 12 miljoen passagiers op het vliegveld.
 • In 2021 is het vliegveld precies 40 jaar operationeel.

Bekijk ook:

Quiz: Waar in Azië zijn deze foto’s genomen?

Jewel

In 2019 werd het vliegveld van Singapore nog mooier, toen het uitgebreid werd met Jewel; een lifestyle hub. Jewel kostte ongeveer 1.3 miljard om te maken, maar daarmee heeft het vliegveld wel een extra juweeltje in huis.

In Jewel kan je lekker winkelen, want er is een enorm winkelcentrum te vinden. Wie meer van de natuur houdt, kan zich terugtrekken in een indoor regenwoud. Daarnaast heeft Jewel ook meerdere restaurants, een supermarkt, een bioscoop en een hotel.

Het belangrijkste onderdeel van Jewel kan je in het midden van het gebouw vinden. Hier staat namelijk de grootste indoor waterval ter wereld. Om de waterval is een indoor bos gebouwd, die geïnspireerd is op de natuur van Singapore.

Wat vind jij van het Changi vliegveld in Singapore? Is dit het mooiste vliegveld dat je ooit hebt gezien, of ken je een vliegveld dat nog mooier is? Laat het ons weten!https://www.trending.nl/travel/mooiste-vliegveld-ter-wereld/