Dit bedrag geven Nederlanders gemiddeld uit aan vuurwerk


Ondanks dat Nederlanders steen en been klagen over de prijzen in de supermarkt, staan ze toch in de rij om flink wat geld uit te geven aan vuurwerk. Als het om tradities gaat dan verleggen we onze principes en schieten we gezamenlijk voor miljoenen euro’s de lucht in. Maar hoeveel geeft de gemiddelde Nederlander eigenlijk uit aan vuurwerk? We hebben de beschikbare informatie opgezocht.

Geld uitgeven aan vuurwerk

We willen het liefste het hele jaar door zoveel mogelijk geld besparen, maar dat bespaarde geld stoppen we vervolgens elk jaar in vuurwerk. Dat geld stoppen we overigens niet in onze eigen economie, maar onze ondernemende oosterburen draaien een flinke omzet. We gaan namelijk massaal de grens over om daar even te vergeten hoe slecht we er in de rest van het jaar op financieel gebied voorstaan.

Met een kofferbak vol met vuurwerk rijden we naar een Duitse supermarkt om goedkoop drank in te slaan, en tanken de auto nog even voordelig vol voordat we de Nederlandse grens overgaan. We moeten tenslotte wel op de kleintjes letten, want het leven is al duur genoeg in ons koude kikkerlandje. Over een paar dagen vieren we een nieuw jaar, zonder prijsplafond, zonder sigaretten bij de Appie, maar wel met een verhoogd minimumloon, dat overigens niet opweegt tegen de verhoogde prijzen in 2024.

Bekijk ook:

Schade door vuurwerk? Dit wordt vergoed

vuurwerk kopen nederlander

Zoveel geeft de Nederlander gemiddeld uit aan vuurwerk

Laten we vooral de pret niet drukken en genieten van een spetterend uiteinde. Leven met de dag is tegenwoordig voor veel mensen een manier om toch te kunnen genieten van het leven. “De huur betalen we ergens in februari wel weer, dat geld geven we nu uit aan vuurwerk, want dat is ons wel gegund na een zwaar jaar vol financiële problemen”. We schromen dus niet om gezamenlijk voor miljoenen euro’s letterlijk in rook op te zien gaan, want traditie.

We hebben goed gezocht naar accurate cijfers en die vonden we in een rapport van het Kenniscentrum Letselpreventie, een organisatie dat banden heeft met de Rijksoverheid. Als we in het rapport doorscrollen naar pagina 20 van 2.1.1, dan zien we dat de gemiddelde Nederlander – net zoals in de voorgaande jaren het geval was – tussen de € 80 en € 90 aan vuurwerk uitgeeft. Geniet er nog maar even van, want binnen een paar jaar kunnen we rekenen op een landelijk verbod op het kopen en afsteken van consumentenvuurwerk en daar staan flinke boetes op. Fijne jaarwisseling!https://www.trending.nl/geld/bedrag-nederlanders-vuurwerk/