Deze fruitsoorten helpen jou met afvallen


Fruit eten is gezond, dat is algemeen bekend. Bepaalde fruitsoorten zitten vol met vitamines, en dat is goed voor ons lichaam. Als je voor de zomer een paar kilo wilt afvallen, dan is het beter om een stukje fruit te pakken in plaats van een hamburger van de Mac. Wist je dat er fruitsoorten bestaan die het afvalproces versnellen? Wij hebben een aantal soorten opgezocht die jou helpen bij het verbranden van vet.

Avocado

Een avocado wordt gerekend als groente, maar botanisch gezien valt hij onder de fruitsoorten. We eten hem vaak als groente, daarom wordt een avocado onder het kopje ‘vruchtgroente’ geplaatst. Er zitten heel veel gezonde vetten in dit stukje fruit. Deze vetten zorgen ervoor dat je in ruststand meer calorieën verbrandt. Daarnaast vult een avocado prima, dus krijg je minder snel zin in ‘slechte’ tussendoortjes.

avocado

Kiwi

De kiwi is een van de gezondste soorten fruit dat er bestaat. Het zit boordevol vitamines, en zit boordevol vezels. Daarnaast verbetert het eten van een (of twee) kiwi’s per dag je bloedsuikerspiegel, is het prima voor je cholesterolniveau, en heeft een positieve invloed op je stofwisseling. Als je een fruitsoort zoekt die op een positieve en gezonde manier bijdraagt aan afvallen, dan moet de kiwi bij jou de fruitschaal in.

afvallen kiwi

Bessen

Als we het hebben over bessen, dan bedoelen we bosbessen, bramen en frambozen. Het eten van bessen is prima voor het verlagen van je bloeddruk en staat erom bekend dat het een ontstekingsremmende werking heeft. Ook het cholesterolgehalte daalt door het eten van bessen. Om deze reden worden ze vaak in een smoothie verwerkt. Ze zijn simpelweg gezond voor je, en dus prima als je wilt afvallen.

afvallen

Appel

De appel staat op de eerste plek als het gaat om een gezond tussendoortje. Het is het verstandigste om een appel met schil te eten, want vlak onder de schil zitten de meeste vitamines. Daarnaast zitten er veel vezels in een appel. Als je af wil vallen is deze fruitsoort geschikt omdat het stofje ursolzuur erin zit, en dat helpt met het afbreken van vet. Een appeltje is dus altijd een goed tussendoortje als je wil afvallen.

afvallen appel

Banaan

Een banaan bevat iets meer calorieën dan andere soorten fruit, maar is zeker een gezonde aanrader als je af wilt afvallen. Er zitten veel antioxidanten in, vitamine C en A, en erg veel vezels. Het resultaat is een suikerspiegel die stabieler is, en een lager cholesterolgehalte. Een banaan is ook prima om een hongergevoel te onderdrukken, dus grijp je minder snel naar een tussendoortje dat juist slecht is voor het afvalproces.

afvallen banaanhttps://www.trending.nl/health/fruitsoorten-helpen-afvallen/