Deze 5 topfilms draaien vanaf deze week in de bioscoop


Het is week 21 van 2023, en er verschijnen deze week een aantal films in de bioscoop die het zeker de moeite waard zijn om te kijken. Een dagje naar de bios is altijd leuk, en er zit deze week voor iedere smaak wel wat tussen. Of je van komedie houdt, of graag een indrukwekkende thriller wil zien, een kaartje is nooit duur gekocht als de film spectaculair is. We hebben er 7 op een rijtje gezet.

Nieuw in de bioscoop

Deze films zijn splinternieuw, en zeker de moeite waard om te checken. Als je zelf niet van de bioscoop houdt dan is het geven van een bioscoopbon bijvoorbeeld een leuk cadeautje om weg te geven op een verjaardag. De onderstaande films zijn allemaal producties die aan het einde van vorig jaar, of aan het begin van het jaar zijn opgeleverd, dus ze zijn een prima start voor het aankomende filmseizoen.

Renfield

Nicholas Cage schittert in deze komische horror als vampier Graaf Dracula. Het verhaal draait echter om Renfield, een dienaar van Dracula die zijn werk zat is, en gaat daarom bij een praatgroep. Renfield is namelijk de persoonlijke lakei van Dracula, en moet allemaal stomme en bloedige rituelen bijwonen. In ruil voor dit baantje heeft Renfield speciale krachten gekregen.

The Little Mermaid

In deze live-action remake van Disney’s klassieker The Little Mermaid zien we zeemeermin Ariel, die het leven in de oceaan maar een saaie bedoening vindt. Als ze een prins van de verdrinkingsdood redt, en verliefd op hem wordt, neemt ze haar toevlucht tot zeeheks Ursula, die haar in ruil voor haar mooie stem de mogelijkheid geeft om op vaste land achter haar liefde aan te gaan, met alle gevolgen van dien.

About My Father

In deze komedie komt de Amerikaanse en Italiaanse cultuur op hilarische wijze samen. De Italiaanse Sebastian vraagt zijn Amerikaanse vriendin ten huwelijk, waarna de twee een weekend bij de traditionele Italiaanse vader van Sebastian gaan logeren. Dit resulteert al snel in een complete familiebijeenkomst waarin beide culturen clashen, en vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken.

Blue Jean

Blue Jean is een dramafilm waarin homoseksualiteit een rol speelt. Gymdocente Jean McEwen houdt haar seksualiteit geheim voor het publiek, en dat wil ze graag zo houden als de wet van Thatcher wordt aangenomen (de film speelt zich af in 1988), waarin promotie van homoseksualiteit wordt verboden. Dit verandert als er een nieuwe leerlinge op de middelbare school waar ze werkt arriveert.

Mascarade

Deze komedie zit vol met intriges en onverwachte plotwendingen. Adrien woont sinds zijn motorongeluk samen met Martha, een voormalig filmster die hem voorziet in zijn dagelijkse behoeften. Alles gaat prima tot de aantrekkelijke Margot in zijn leven verschijnt. Ze is een oplichter die samen met Adrien fantaseert over een nieuw en spannend leven samen. Ze verzinnen samen een duister plan om deze plannen uit te voeren. Deze film is ook een aanrader om te kijken in de bioscoop.https://www.trending.nl/film-televisie/5-films-deze-week-bioscoop/