De populairste elektrische auto’s in Nederland


Elektrische auto’s worden steeds populairder in Nederland, en de verkoopcijfers van het eerste halfjaar van 2023 geven ons een kijkje in welke modellen het meest geliefd zijn op de Nederlandse wegen. Het wordt ook steeds populairder om onderdelen van deze auto’s online te halen bij webshops zoals abcauto-onderdelen.nl. In dit artikel nemen we een kijkje bij de top 5 van de meest gewilde elektrische auto’s in Nederland. We onthullen welke elektrische auto’s momenteel de Nederlandse markt domineren, en bekijken hoe de Nederlandse elektrische rijders hun auto’s opladen.

Tesla Model Y

Tesla Model Y staat bovenaan de lijst als de meest populaire elektrische auto in Nederland, en dat is eigenlijk geen verrassing. In de eerste helft van 2023 werden maar liefst 6761 Model Y’s geregistreerd op de Nederlandse wegen. Tesla blijft onverminderd populair, met 1702 nieuwe Model Y’s die alleen al in de maand juni werden verkocht.

Peugeot e-208

Op de tweede plek staat de Peugeot e-208, met een indrukwekkend aantal van 3576 verkochte exemplaren in de eerste zes maanden van 2023. Opvallend is dat bijna 60 procent van alle geregistreerde Peugeot 208’s in Nederland dit jaar de elektrische e-208 betrof.

Volvo XC40 Recharge Electric

Op de derde plaats vinden we de Volvo XC40 Recharge Electric, met maar liefst 3523 registraties in het eerste halfjaar van 2023. Dit laat zien dat elektrische Volvo’s aan populariteit winnen, met bijna 71 procent van alle nieuwe XC40’s die zijn uitgerust met een elektrische aandrijflijn.

Renault Megane E-Tech

De Renault Megane E-Tech heeft in Nederland een indrukwekkende vierde plaats behaald, met maar liefst 2292 verkochte exemplaren in de eerste helft van 2023. Hiermee toont Renault aan een belangrijke speler te zijn op de Nederlandse markt voor elektrische auto’s.

Volkswagen ID4

De Volkswagen ID4 heeft een respectabele vijfde plaats veroverd, met 2248 registraties in Nederland. Wat opvallend is, is de opmerkelijke groei in populariteit van deze elektrische Volkswagen, vooral in vergelijking met het eerste halfjaar van 2022.

De populariteit van thuisladers

Steeds meer mensen in Nederland vinden het handig om hun elektrische auto thuis op te laden. Uit een recent onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de elektrische auto-eigenaren een laadpaal thuis heeft. Van alle kilometers die ze met hun elektrische auto rijden, wordt 42% thuis opgeladen aan een privé laadpaal, en nog eens 8% via een gewoon stopcontact thuis. Veel van deze thuisladers hebben ook zonnepanelen, namelijk 79%. Dat is veel meer dan het gemiddelde in Nederland, waar maar 19% van de huishoudens zonnepanelen heeft. Zelfs de hogere energieprijzen hebben niet veel invloed gehad op het thuisladen, want de meeste mensen blijven hun auto gewoon thuis opladen. Slechts een kwart overweegt om vaker bij openbare laadpalen te laden. Dit laat zien dat elektrische auto-rijders echt de voorkeur geven aan het gemak en de efficiëntie van thuisladen. Rijd jij al elektrisch?https://www.trending.nl/cars/de-populairste-elektrische-autos-in-nederland/