Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?


Heb je ooit, terwijl je jezelf verwarmde bij een lekker warm haardvuur en de winterse kou buiten voelde, nagedacht over het maken van een heerlijk dessert? Nou in Amerika dachten ze dit ook, maar hebben ze er wel een heel opmerkelijk ingrediënt aan toegevoegd. Deze nieuwe culinaire ontdekking onthult een nieuw wintergeheim, waarbij een dessert grotendeels bestaat uit de sneeuw die buiten op de straat neerdwarrelt. Wij hebben het recept inmiddels te pakken: Laten we eens kijken of dit nu wel echt zo’n goed idee is of dat het slechts bij een smakelijke illusie blijft.

Het recept

Op sociale media, met name op TikTok, delen Amerikanen vol enthousiasme video’s waarin ze met schalen sneeuw staan en beweren dat dit een ‘normaal’ dessert is in de Verenigde Staten. Voordat we echter onze wenkbrauwen fronsen, zoals je waarschijnlijk al even hebt gedaan, laten we dieper ingaan op het recept van deze nogal vreemde lekkernij.

Voor dit avontuurlijke recept heb je vier eenvoudige ingrediënten nodig: twaalf kopjes sneeuw, twee kopjes melk, één kopje suiker en een vleugje vanille. Het klinkt wellicht als een vreemde combinatie, maar volgens de fanatieke aanhangers is dit absoluut de nieuwste sensatie in de wereld van desserts.

Bekijk ook:

10 bizarre ijssoorten: de raarste ijssmaken ooit?

Veel kritiek

Uiteraard zijn er ook de nodige sceptici die hun bedenkingen uiten, vooral met betrekking tot de hygiëne bij het gebruik van sneeuw als ingrediënt. Toch zijn er genoeg avontuurlijke types die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en bereid zijn deze winterse dessert een kans te geven.

Een bekende arts heeft zelfs zijn inzichten gedeeld over dit opmerkelijke dessertfenomeen op TikTok. Dokter Rubin verkondigde: “Hallo, mijn naam is dokter Rubin, en het lijkt erop dat dit zeker een heerlijk dessert zou kunnen zijn. In feite bestaan desserts op basis van sneeuw al duizenden jaren – de vraag is alleen: is het vandaag de dag eigenlijk wel veilig om sneeuw te consumeren, en het antwoord is iets genuanceerder dan je misschien denkt.”

De arts vervolgde zijn verklaring: “Hoewel het er zeker goed genoeg uitziet om te eten, lijkt het erop dat niet alle sneeuw precies hetzelfde is.” Dit was eigenlijk te verwachten. Het blijkt dat niet elke soort sneeuw geschikt is voor consumptie, wat dit tot een toch vrij risicovol dessert maakt.

Conclusie

Dus voordat je vol enthousiasme de sneeuw buiten in je dessert schept, is het wellicht verstandig om eerst even kort te overwegen waar je het vandaan haalt en of het veilig genoeg is om te eten!

Bekijk ook:

Top 10 ijssmakenhttps://www.trending.nl/bizar/sneeuw-als-dessert/