check hier het alternatieve einde van het eerste deel


Het is onlangs bekendgemaakt dat er een vervolg komt op de apocalyptische kaskraker I Am Legend, waarin Will Smith een glansrol vervult. In het vervolg zal Michael B. Jordan ook te zien zijn, naast Smith, wat opmerkelijk is, want in het eerste deel blies zijn personage zichzelf op, waardoor Anna (Alice Braga) kon overleven. De makers hebben echter rekening gehouden met een vervolg, en dat betekent dat er een spectaculaire twist aan het einde van het eerste deel is gegeven.

Alternatief einde

Producent Akiva Goldsman heeft enkele maanden geleden bevestigd dat Will Smith voor de tweede keer in de huid kruipt van Robert Neville. Naast Smith is er ook een hoofdrol weggelegd voor Michael B. Jordan, die we kennen van de film Black Panther. De strijd tegen de moordzuchtige vampiers wordt doorgezet, maar hoe is dat mogelijk? Aan het einde van het eerste deel pleegde Robert Neville zelfmoord door zichzelf en de vampiers in het laboratorium op te blazen.

Het feit dat Will Smith ook in het vervolg is te zien komt door het alternatieve einde van het eerste deel, dat destijds met een vervolg in het achterhoofd van de makers werd gefilmd. In dat scenario sterft Robert Neville niet, maar overleeft hij de penibele situatie waarin de vampiers hem in een uitzichtloze situatie hebben gedreven. Volgens de makers gaat het vervolg meer terug naar de essentie van het boek waar de film op is gebaseerd.

Vervolg I Am Legend

Het vervolg op I Am Legend speelt zich enkele decennia na het einde van het eerste deel af. Het eerste deel dateert alweer uit 2007, dus Smith zal in de sequel een stuk ouder zijn, en weet zich nog steeds staande te houden in een wereld waarin vrijwel alle mensen zijn uitgeroeid of veranderd zijn in ondoden. Er is verder nog weinig bekend over de inhoud van het vervolg, maar er is wel informatie over het alternatieve einde.

In de onderstaande video zie je één van de alternatieve eindes die is gemaakt in 2007. Het personage van Will Smith gaat niet dood, maar geeft een werkend medicijn aan de vrouwelijke vampier waarop hij tijdens deel 1 experimenteerde. Of het onderstaande einde ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden is nog niet zeker, maar we kunnen er vanuit gaan dat het vervolg op I Am Legend net zo spectaculair gaat worden als het eerste deel.

https://www.trending.nl/film-televisie/i-am-legend-2/