Carbid kun je voor meerdere doeleinden gebruiken – Wonen Trends


Het gebruik van carbid wordt voornamelijk gelinkt aan het schieten ervan. Deze sport of hobby is in Nederland en ook Vlaanderen populair. Het doel om een keiharde knal te produceren wordt door velen als geweldig ervaren. Het moment waarop je de gasbrander aan de achterkant van de melkbus plaatst zit vol met spanning en enthousiasme. Daarna is het duimen dat de knal zo hard mogelijk is. Telkens hoop je een betere knal te hebben. Bij het carbid 5 kg kopen verzeker je jezelf van een geweldige middag carbidschieten. Alleen is dit niet het enige waarvoor carbid gebruikt kan worden.

 

Jouw mol probleem wordt opgelost

Vervelender wakker worden kan niet. Je komt uit bed, het is heerlijk weer en je stapt de tuin in. Vervolgens zie je iets waar je niet blij van wordt. De molshopen. Deze kunnen in één nacht in hoog tempo tevoorschijn komen. Mollen in de tuin zijn ver van ideaal, maar om deze dieren te bestrijden kun je carbid gebruiken. Je kunt diervriendelijk mollen verjagen met gebruik van carbid. In Nederland zijn er regels die het gebruik van mollencarbid niet toelaten. Mollen worden niet gedood, dus het is wel een diervriendelijke manier van verjagen. Wel zijn er andere manieren die in Nederland toegelaten zijn.

 

Vang de mollen met een mollenval

Een mollenval is een andere manier om diervriendelijk mollen te bestrijden. De vallen zijn aan beide kanten voorzien van een klep waar een mol in kan lopen. Wanneer een mol naar binnenstapt worden beide kleppen gesloten, waardoor de mol niet weg kan. Check om de drie uur of er een mol is gevangen. Dit is van groot belang, want een gevangen mol kan zo gestresst raken dat hij komt te overlijden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Check daarom om de drie uur en laat de mol ver van jouw huis vrij wanneer hij gepakt is. Gebruik altijd handschoenen tijdens deze werkzaamheden.

 

Laat geluid mollen bestrijden

Naast een mollenval is er nog een diervriendelijke manier om mollen te verjagen, namelijk ultrasone verjagers. Deze apparaten laten zeer hoge tonen horen. Deze tonen verstoren de communicatie tussen mollen. Dit geluid verjaagt de mollen. Wel kan dit wat langer duren, maar daar staat tegenover dat je alleen dit apparaat hoeft aan te schaffen. Plaats deze in de tuin en het gaat aan de slag. De mol of mollen zullen vanzelf vertrekken wanneer ze voor één á twee weken te maken hebben met het geluid.

 

Meerdere manieren zijn mogelijk

Het gebruik van carbid, mollenvallen en ultrasone verjagers zijn diervriendelijke manieren om van mollen af te komen. Het eerste is niet toegestaan in Nederland, maar laat wel de diverse inzetbaarheid van carbid zien. Er zijn ook niet diervriendelijke manieren om van mollen af te komen, zoals een mollenklem. Dat leidt ertoe dat een mol niet meer zal leven. daarbij is het mogelijk dat een andere mol het territorium zal overnemen. Check jouw eigen tuin voor mollen en bekijk welke bestrijding je het liefst wilt gebruiken.https://vintagewonen.nl/tuin/carbid-kun-je-voor-meerdere-doeleinden-gebruiken/