Brillen trends 2024: Alle brillen trends!


Ben je in 2024 op zoek naar een nieuwe bril? Check dan vooral even onderstaande brillen trends 2024. Door met deze trends rekening te houden, koop je een bril die volledig naar de huidige maatstaven is.

Elk jaar weer hebben we met andere brillen trends te maken. In het ene jaar zijn grote monturen in de mode, terwijl in het andere jaar de monturen juist zo eenvoudig mogelijk moeten zijn.

Welke bril is nu in de mode? Dat is de vraag die wij in dit artikel voor je beantwoorden. Dat doen we door je kennis te laten met de meest opvallende brillen trends van dit moment. Voor zowel brillen voor heren als voor brillen voor dames zijn een paar opvallende trends waarneembaar.

Brillen trends 2024 voor dames

De belangrijkste brillen trends voor dames sommen we graag voor je op:

  • Montuurloze brillen. We zagen het al even in 2023, maar nú is de montuurloze bril echt met een opkomst bezig. Dit is een bril die je op je neus moet zetten, zonder dat er verder pootjes naar je oren toe lopen. Er bestaan overigens ook brillen met een doorzichtig montuur. Die zitten in veel gevallen net iets aangenamer dan de brillen zonder montuur.
  • Dikke monturen. Het tegenovergestelde van bovenstaande is ook een trend; de hele dikke monturen. Deze brillen waren vroeg uit de mode, maar zijn nu juist een ware trend. Zeker als je voor een bril met dik zwart montuur kiest, is het montuur zelf een ware eyecatcher. Uiteraard is dit wel iets dat je maar net moet staan.
  • Oversized brilglazen. We zien niet alleen brillen met dikke monturen, maar ook brillen met oversized brilglazen. Deze glazen zitten niet meer alleen voor je ogen, maar bedekken ongeveer de helft van je wangen. Hierbij valt ook nog op dat het montuur rondom de bril veelal in een opvallende kleur uitgevoerd is.
  • Werkbrillen als modebrillen. Heb je wel eens een werkbril gezien? Dit zijn vaak niet de meest sierlijke brillen om te zien, maar tóch zijn ze uitgegroeid tot een brillen trend. De welbekende werkbrillen worden in 2024 namelijk als heuse modebrillen gezien.

Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024 15Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024 15

Brillen trends 2024 voor heren

Ook voor heren zijn meerdere opvallende brillen trends in 2024 waarneembaar:

  • Bril met doorzichtig montuur. Mede doordat veel beroemdheden een bril met doorzichtig montuur zijn gaan dragen, zijn deze brillen tot een ware trend uitgegroeid. Je kunt kiezen voor een doorzichtig montuur, maar er bestaan ook al brillen zonder een montuur. Die zitten vaak wel iets minder fijn.
  • Grote monturen. Dat wat bij vrouwen een trend is, is ook bij mannen een trend. Ook voor heren is het een ware trend om specifiek voor brillen met grote monturen te kiezen. Een bijkomende trend is dat de monturen vaak van metaal vervaardigd zijn. Metalen monturen zijn vaak al vrij robuust om te zien. Als ze dan ook nog groot zijn, heb je al helemaal een unieke uitstraling te pakken.
  • Ronde brilglazen. Wat we bij meer en meer heren zien, is ronde brilglazen. De ronde brilglazen werden voorheen regelmatig uitgekotst, maar dat is in 2024 allerminst het geval. Dit blijkt ook uit het aanbod van brilmerken; meer en meer brilmerken richten zich op de ronde brilglazen. De welbekende pilotenbril is ook weer helemaal terug van weggeweest.
  • Vierkante monturen. Naast de ronde brilglazen zijn ook de vierkante monturen met een ware opkomst bezig. Bij bepaalde vormen van het hoofd staat een vierkant montuur prachtig. Het kan dus zeker geen kwaad om ook eens naar een vierkante montuur te kijken.

Brillen trend voor herenBrillen trend voor heren

Algemene brillen trends van 2024

Het blijft niet alleen bij bovenstaande brillen trends voor dames en heren. Nee, er bestaan ook een paar algemene brillen trends van 2024:

  • De brillenglazen lijken steeds duurder te worden. Dit heeft een belangrijke reden: brillenglazen worden steeds beter. Wat is het verschil tussen dure en goedkope brillenglazen? Dit heeft vooral met de afwerking van de brillenglazen te maken. De duurdere glazen zijn bijvoorbeeld perfect geslepen, waardoor de sterkte overal gelijk is. Bij goedkopere brillen is dat niet het geval. Deze algemene brillen trend is zodoende goed te verklaren, getuige ook dit artikel van RTL.
  • Brillen online passen is de toekomst. Het is ook een trend om online brillen te passen. Je hoeft hiervoor alleen maar een selfie te maken, waarna je online allerlei brillen kunt passen. Je hoeft hierdoor niet per sé naar een specialist toe. Nee, je kunt prima allerlei soorten brillen online passen.

Welke bril past bij mij?

Aan de hand van de brillen trends 2024 kun je op zoek naar de beste bril voor jou gaan. Een terechte vraag is wel welke bril bij jou past. Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je onder meer goed naar de vorm van je hoofd kijken. Als je een ronder hoofd hebt, staan andere soorten brillen mooi dan als je een vierkanter hoofd zou hebben.

Uiteraard heb je ook met je eigen voorkeuren te maken. Wil je per sé een bril hebben die aan alle brillen trends 2024 voldoet? Of wil je vooral een bril hebben die erg aangenaam zit?

Het is in ieder geval van belang om goed naar het montuur te kijken. Zoals bovenstaande brillen trends 2024 laten blijken, hebben veel trends betrekking op het montuur. Dit zie je overigens ook meer en meer bij zonnebrillen.

Tot slot heb je ook nog met je budget te maken. Durf in ieder geval te investeren in de beste bril. Daar heb je – ook op de lange termijn – het meeste plezier aan.https://www.trending.nl/fashion-beauty/brillentrends-2024/