een essentieel onderdeel van jouw badkamer


Bij het uitkiezen van een nieuwe badkamer is de wc-pot vaak niet het onderdeel waar als eerste naar gekeken wordt. Dit neemt niet weg dat de wc-pot waarschijnlijk het meest gebruikte onderdeel uit jouw badkamer is. Hoewel het lijkt alsof elke wc-pot hetzelfde is, zijn er verschillende opties beschikbaar die kunnen variëren in design, comfort en functionaliteit. Het maakt hierbij niet uit of je een nieuwe woning laat bouwen, je badkamer aan het renoveren bent of je simpelweg puur en alleen de wc-pot wilt vervangen. Het is belangrijk om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en om uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken. Onderstaand gaan wij je in ieder geval alles vertellen over wc potten, zo kan jij straks de beste aankoop doen!

Verschillende mogelijkheden

Kijken we naar wc-potten, dan hebben we het al snel over staande wc-potten en hangende wc-potten. Staande wc-potten zijn ook wel de traditionele varianten die direct op de vloer staan en het meeste voorkomen. Deze kan je gemakkelijk installeren en hebben in de meeste gevallen een klassieke uitstraling. Dit zorgt ervoor dat ze goed passen in zowel moderne als traditionele badkamers. Kijken we naar hangende wc-potten, dan hebben we het over varianten waarbij de wc-pot aan de muur bevestigd wordt. Hierbij is de spoelbak achter een wand weggewerkt en hierdoor lijkt de wc te zweven boven de vloer. Heb jij een strakke, moderne badkamer? Dan is deze variant uitermate geschikt voor jouw woning!

Bekijk ook:

Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Kies altijd voor comfort

Zoals in de eerste alinea te lezen valt, is de wc-pot in vrijwel iedere badkamer het meest gebruikte item. Juist daarom is het belangrijk om altijd voor comfort te kiezen op het moment dat je een nieuwe wc-pot aan wilt schaffen. Bepaal daarom goed wat voor jou de ideale hoogte is. Goed om te weten is dat standaard wc-potten een zithoogte hebben van ongeveer 40 centimeter.

Een ander punt waar je je in zult moeten verdiepen is het type spoeling. Moderne wc-potten zijn vaak uitgerust met dubbele spoelsystemen, waarbij je kunt kiezen tussen een kleine en een grote spoeling. Door voor dit dubbele spoelsysteem te kiezen, zorg je ervoor dat je water bespaard. Er wordt immers niet meer water verbruikt dan nodig is. Ga jij een nieuwe wc kopen? Dan is de kans ontzettend groot dat je deze optie hebt, we zien het dubbele spoelsysteem namelijk in vrijwel iedere badkamer terugkomen tegenwoordig.



https://www.trending.nl/living/wc-potten-een-essentieel-onderdeel-van-jouw-badkamer/