5 x waarom je voor een schanskorven schutting zou moeten kiezen – Wonen Trends


De schutting is een belangrijk onderdeel van je tuin. Het sluit je af voor ongewenste bezoekers, maar zorgt er ook voor dat er een duidelijke scheidingslijn is tussen jouw tuin en die van je buren. Toch past de standaard houten schutting niet bij ieder tuinontwerp. Een schanskorven schutting biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele schuttingen en is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hieronder bespreken we 5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor schanskorven schuttingen.

De uitstraling van de schutting

Een van de belangrijkste voordelen van schanskorven schuttingen is de uitstraling ervan. Het gebruik van natuurlijke stenen in combinatie met het metalen gaas geeft een eigentijdse en industriële uitstraling aan je buitenruimte. Doordat er vele mogelijkheden zijn op het gebied van steensoorten en kleuren, kun je altijd een schanskorven schutting samenstellen die bij jouw woning en tuin past. Heb je een moderne tuin, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere steen in de schanskorven schutting. Hierdoor sluit de schutting goed aan bij de rest van de tuin. Bij een natuurlijke of landelijke tuin kun je bijvoorbeeld denken aan stenen in rustige, aardse tinten. Waar je ook voor kiest, schanskorven schuttingen zijn eigenlijk altijd een goede toevoeging.

 

Wil jij een schanskorven schutting? Vind hier meer informatie over de schanskorf schutting.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk kenmerk van schanskorven schuttingen is hun duurzaamheid, wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Schanskorven zijn gemaakt van hoogwaardig, gegalvaniseerd staal, dat bestand is tegen weersinvloeden en corrosie. Dit betekent dat ze jarenlang meegaan en weinig onderhoud vereisen. In tegenstelling tot houten schuttingen hoef je je geen zorgen te maken over verrotting, kromtrekken of regelmatig schilderen. Schanskorven zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen en kunnen zelfs in veeleisende klimaten hun kwaliteit behouden. Hierdoor blijven ze erg lang mooi en kun je er dus met een gerust hart vanuit gaan dat het plaatsen van een schanskorven schutting een goede investering is. 

Ze bieden meer privacy

Wanneer je in je tuin zit wil je niet dat iedereen zomaar naar binnen kan lopen of je tuin in kan kijken. Schanskorven schuttingen bieden een uitstekende privacy en geluidsisolatie. De stenen vulling in de korven fungeert als een effectieve barrière tegen nieuwsgierige blikken en omgevingsgeluiden. Dit is vooral handig als je een drukke straat hebt of als je je wilt afsluiten van de omgeving. Bovendien kunnen schanskorven geplaatst worden in verschillende hoogtes en diktes, waardoor je de mate van privacy en geluidsisolatie kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Veelzijdigheid en aanpasbaar

Daarnaast is een ander voordeel van schanskorven schuttingen dat ze veelzijdig en aanpasbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor je ze kunt aanpassen aan de specifieke afmetingen van je buitenruimte. Of je nu een kleine tuin hebt of een groter perceel, schanskorven kunnen worden aangepast aan vrijwel elk terrein. Wil je bijvoorbeeld een lage schutting zodat je er nog overheen kunt kijken en waardoor je tuin meer open is? Of wil je je tuin juist compleet afsluiten met een hoge schutting? Wil je alleen een schanskorven schutting? Of wil je hem combineren met een standaard houten schutting voor een speels effect? Je kunt er vrijwel alle kanten mee op en een schanskorven schutting is altijd op maat. Niet alleen op het gebied van de daadwerkelijke maatvoering, maar ook qua uitstraling. Zo kun je zelf de steensoort kiezen en daarmee de uitstraling van de schutting bepalen. Hierdoor kun je de schutting altijd passend maken bij jouw huis en tuin. 

 

Schanskorven kunnen ook gebruikt worden voor andere tuinelementen, zoals plantenbakken, waterornamenten of een tuinhaard. 

 https://vintagewonen.nl/tuin/5-x-waarom-je-voor-een-schanskorven-schutting-zou-moeten-kiezen/