5 tips bij het maken van een geboortekaartje


Ben je in blijde verwachting en sta je op het punt om te beginnen aan het geboortekaartje? Leuk, maar waar begin je dan? Geen zorgen, wij hebben vijf handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het maken van het perfecte kaartje voor jullie kleine wondertje een stuk makkelijker en leuker!

#1 Begin op tijd

Als je een mooi geboortekaartje wilt maken, dan is het slim om ruim voor de uitgerekende datum te beginnen. Zo heb je genoeg tijd om het perfecte ontwerp te vinden en het kaartje te laten drukken. Denk ook alvast na over de stijl en het thema dat je wilt gebruiken, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar een ontwerp dat bij jullie gezinnetje past.

#2 Kies een leuk thema

Een thema voor je geboortekaartje kan heel leuk zijn. Want wanneer je een thema hebt gekozen, kun je deze ook gebruiken voor je mooie enveloppen en sluitzegels. Wat dacht je van een stoer, lief, hip of klassiek geboortekaartje? Er zijn zoveel mooie opties beschikbaar voor zowel en geboortekaartje voor een jongen als voor een meisje.

Bekijk ook:

Voor- en nadelen van zelfstandig ondernemen

#3 Kies een originele vorm

Geboortekaartjes zijn er in allerlei vormen en maten. Van een standaard rechthoekige kaart tot een vorm van bijvoorbeeld een hartje, olifantje of rompertje. Hoe zoet! Een unieke vorm kan jouw geboortekaartje extra speciaal en bijzonder maken.

5 tips bij het maken van een geboortekaartje 7

#4 Blijf bij jezelf

Hoe fijn is het dat er tegenwoordig zoveel mooie ontwerpen te vinden zijn in diverse online-editors? Het is belangrijk dat jullie een kaartje kiezen die helemaal bij jullie past. Je kunt er dan dus voor kiezen om een bestaand ontwerp aan te passen of juist helemaal blanco te beginnen. Kies een mooi tekstje erbij en misschien een foto van jullie kleintje.

#5 Bestel een proefdruk

Last but not least is het bestellen van een proefdruk écht een slimme zet. Zo kun je namelijk zien hoe jouw geboortekaartje er in het echt uitziet en de kwaliteit van het papier en de print beoordelen. Op die manier voorkom je ook eventuele fouten in de tekst, het formaat of het ontwerp. Dat kan je uiteindelijk zowel tijd als geld besparen. Hoe fijn is dat!

Bekijk ook:

Sfeervolle verlichting: hoe licht kan bijdragen aan een warme en uitnodigende sfeer

Het maken van geboortekaartjes kan best veel (positieve) energie vragen. Hopelijk helpen deze tips jou om het perfecte geboortekaartje te maken – eentje die helemaal past bij jou, je baby en jullie bijzondere familie. We wensen je veel succes met de laatste loodjes!https://www.trending.nl/trend/5-tips-bij-het-maken-van-een-geboortekaartje/