Zonnepanelen en je energieverbruik – Wonen Trends


Zonnepanelen zijn een populaire keuze geworden voor het opwekken van elektriciteit. Veel mensen overwegen om zonnepanelen te installeren om hun energierekening te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Als je wilt weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om bepaalde apparaten van stroom te voorzien, dan zijn er verschillende factoren om te overwegen. Naast het vermogen is natuurlijk ook de prijs van de zonnepanelen belangrijk bij het aankoopproces.

 

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om een bepaald apparaat van stroom te voorzien, hangt af van het vermogen van het apparaat en hoe lang het wordt gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de benodigde vermogens voor de genoemde apparaten en hoeveel zonnepanelen je daarvoor nodig hebt.

TV 

 

Een typische LED-tv van 40 inch verbruikt ongeveer 60 watt per uur. Als je de tv vier uur per dag gebruikt, heb je een totaalvermogen van 240 wattuur nodig. Om deze hoeveelheid stroom op te wekken heb je ongeveer één zonnepaneel nodig met een vermogen van 250 watt.

 

Laptop 

 

Een typische laptop verbruikt ongeveer 50 watt per uur. Als je de laptop acht uur per dag gebruikt, heb je een totaalvermogen van 400 wattuur nodig. Om deze hoeveelheid stroom op te wekken heb je ongeveer één zonnepaneel nodig met een vermogen van 250 watt.

 

Oven 

 

Een typische oven verbruikt ongeveer 2000 watt per uur. Als je de oven één uur per dag gebruikt, heb je een totaalvermogen van 2000 wattuur nodig. Om deze hoeveelheid stroom op te wekken heb je ongeveer acht zonnepanelen nodig met een vermogen van 250 watt.

 

Inductiekookplaat 

 

Een typische inductiekookplaat verbruikt ongeveer 2000 watt per uur. Als je de kookplaat één uur per dag gebruikt, heb je een totaalvermogen van 2000 wattuur nodig. Om deze hoeveelheid stroom op te wekken heb je ongeveer acht zonnepanelen nodig met een vermogen van 250 watt.

 

Elektrische tandenborstel 

 

Een typische elektrische tandenborstel verbruikt ongeveer 1 watt per uur. Als je de tandenborstel twee keer per dag gebruikt, heb je een totaalvermogen van 2 wattuur nodig. Om deze hoeveelheid stroom op te wekken heb je minder dan één zonnepaneel nodig met een vermogen van 250 watt.

 

Smartphone 

Een typische smartphone verbruikt ongeveer 5 wattuur per dag. Om deze hoeveelheid stroom op te wekken heb je minder dan één zonnepaneel nodig met een vermogen van 250 watt.

 

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt ook af van de locatie van je huis en de oriëntatie van de zonnepanelen. Als je bijvoorbeeld in een gebied woont waar veel zonlicht is gedurende de dag, dan heb je mogelijk minder zonnepanelen nodig om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken dan in een gebied met minder zonlicht. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de seizoenen en de weersomstandigheden in jouw gebied. In de winter kan er bijvoorbeeld minder zonlicht zijn, wat betekent dat je meer zonnepanelen nodig hebt om voldoende stroom op te wekken.

 

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoeveel energie je nodig hebt voor het hele huishouden, niet alleen voor de genoemde apparaten. Als je een groot huishouden hebt en veel energie verbruikt, dan heb je meer zonnepanelen nodig om voldoende stroom op te wekken. Het is ook belangrijk om te kijken naar de energie-efficiëntie van jouw huis en apparaten om te zorgen dat je zo min mogelijk stroom verbruikt.

 

Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Dit kun je gratis en vrijblijvend doen via www.verbouwkosten.comhttps://vintagewonen.nl/wonen/zonnepanelen-en-je-energieverbruik/