Zelf muren spuitwerk uitvoeren – Wonen Trends


Hi Kevin de latex spuiter hier. Wil jij je wanden en plafonds in je woonkamer gaan schilderen met roller en kwast? Dan kan je beter kiezen voor muren spuitwerk uitvoeren met spuitmachine.

Het spuiten van latex zorgt namelijk voor een ontzettend mooi eindresultaat. Daarnaast gaat het uitvoeren erg snel en kun je veel kosten besparen! Hier in dit artikel wil ik je alles onthullen over hoe je zelf je wanden en plafonds kunt gaan spuiten.

Zo ga ik je leren hoe je een spuitmachine op de juiste manier moet instellen, hoe het spuitpistool werkt en welke latexverf je het beste kunt gebruiken.

Latexspuitmachine huren en instellen

Op websites zoals marktplaats of bij verhuur bedrijven kun je een spuitmachine huren. Wil je echt strakke banen latex spuiten? Kies dan voor een graco spuit apparaat.

Wij als latexspuitbedrijf spuiten met deze machines en het resultaat is echt fantastisch! Heb je eenmaal een machine dan kan je deze gaan instellen. Als eerst zet je de aanzuig stang in de latexemmer.

Daarna doe je de machine aan en schakel je de schakelaar van de aanzuigpomp naar beneden. Met een andere schakelaar, draai je de schakelaar op prime. Nu zal de latexverf door de machine gepompt worden. Daarna schakel je de aanzuigpomp schakelaar om en stel je de druk in op de machine. 180/200bar is goed.

Op het spuitpistool kijk je of de tip goed zit . Zie je een klein gaatje aan het einde van de tip? Dan kun je mooie banen spuiten.

Kies voor goede latexverf

Wij spuiten zelf altijd met Sigma Superlatex Schrobklasse 1 latexverf. Deze verf is namelijk goed dik en spuit erg lekker. Daarnaast is deze latexverf ook van erg goede kwaliteit. Heb je naden in hoeken gekit? Dan zal de verf op de kit niet scheuren. Kies je voor een schrobklasse 2 of 3 latexverf, dan kan de verf op de kit wel scheuren. Dit omdat de latexverf van hoger schrobklasse van mindere kwaliteit is.

Voordat je pas kan starten met muren spuitwerk is het afplakken natuurlijk erg belangrijk. Alle onderdelen waar geen nevel op mag komen moet afgeplakt worden. Denk aan kozijnen, deuren, ramen, trappen etc.

Ik wens je veel succes met spuiten! Groetjes kevin van www.murenspuitwerk.nlhttps://vintagewonen.nl/wonen/zelf-muren-spuitwerk-uitvoeren/