Top voorspellingen over de cryptomarkt in 2024


De cryptomarkt kan je vergelijken met een rollercoaster, met duizelingwekkende pieken en angstaanjagende dalen. Sinds het ontstaan van de allereerste cryptomunt, Bitcoin, ongeveer 15 jaar geleden, is de hele sector explosief gegroeid, zowel in waarde als in omvang.

Volatiliteit is het meest accurate kenmerk dat je aan cryptocurrency kan toewijzen. Als we kijken naar de prijzen van de grootste cryptomunten (Bitcoin en Ethereum), dan is het duidelijk dat er enkele sterke jaren met hoog winstpotentieel gevolgd worden door absolute crashes en stagnaties.

Momenteel zitten we in een “bear market”, een periode na een hoge piek die rond eind 2021 begon en waarin de meeste munten naar een lager niveau zijn gezakt en daar min of meer op blijven steken.

Hoe zit het met de toekomst? Hoe zal de cryptomarkt het doen in 2024?

Algemene factoren

Om te beginnen moeten we duidelijk maken dat vrijwel alles wat betreft de cryptomarkt speculatie is. Het is een explosieve sector met een vrij beperkte geschiedenis, dus we hebben nog niet heel veel cijfers om analyses op te baseren.

Dat gezegd zijnde, lijken heel veel crypto-experts het erover eens te zijn dat we in 2024 de start van een stevige “bull market” zullen zien.

De cryptomarkt is enorm cyclisch en volgt (tot nu toe) duidelijke patronen. Gebaseerd op die patronen, kan 2024 een sterk jaar worden voor cryptobeleggers.

Naast deze cyclische patronen zijn er natuurlijk ook andere, macro-economische factoren die een sterke rol kunnen spelen in hoe de cryptomarkt het doet in 2024.

Bekijk ook:

Wat zijn de vereisten voor de handel in Bitcoin?

Top voorspellingen over de cryptomarkt in 2024 15

Bitcoin

We kunnen het niet over cryptocurrency in het algemeen hebben zonder Bitcoin de nodige aandacht te geven. Dit is immers de eerste, grootste en populairste cryptomunt, met een piekwaarde in 2021 van net geen €60.000.

Op dit moment ligt de waarde rond de helft daarvan, maar volgens experts kan de populaire cryptomunt een nieuw record bereiken rond het einde van het jaar, of later in 2025.

Hoe kunnen crypto-experts en Bitcoin handelaars hier een oordeel over vellen?

Dat heeft te maken met de aard van deze cryptomunt. Bitcoin is een schaars goed, wat betekent dat er slechts een bepaald aantal zijn gemaakt (21 miljoen). Bitcoins kunnen worden gemijnd, en miners krijgen een bepaald aantal Bitcoin per blok transacties dat ze verifiëren. Dit aantal halveert elke 210.000 blokken op de blockchain.

Dergelijke halveringen hebben in het verleden steeds tot een sterke toename in de waarde van Bitcoin geleid. De volgende halvering (ook wel “Bitcoin halving” genoemd) komt ergens in april 2024.  Dit wijst erop dat er voor een Bitcoin investering grotere winsten liggen te wachten in 2024 en 2025.

Als we even kort naar de geschiedenis van Bitcoin kijken, zal dit duidelijker worden:

  • De prijs van Bitcoin daalde met 61% in 2014, en dit werd gevolgd door drie jaren met meer dan 35% jaarlijkse winst.
  • In 2017 zagen we een 73% daling, gevolgd door 3 jaren met telkens een jaarlijkse winst van 60% tot 302%.
  • In 2022 was er eveneens een scherpe daling, wat wijst op een sterke toename de komende jaren.

Bekijk ook:

Investeerders wachten op de botsing tussen Memeinator en Shiba Inu

Bitcoin is ook een beetje de leidraad voor de algemene cryptomarkt: als Bitcoin het goed doet, dan stijgt de markt in het algemeen, en volgen heel veel altcoins in dezelfde lijn.

In de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een belangrijke speler op de markt, en hoewel crypto an sich staatloos is, blijft het een feit dat wat de Verenigde Staten doen, een invloed zal hebben op de markt.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft de cryptomarkt steeds meer regels opleggen, wat op zich een belemmering lijkt. Het kan echter  ook een voordeel zijn, want als de regels duidelijk zijn, kunnen grote bedrijven makkelijker en veiliger in de markt stappen. Dit zet de deur open voor een grotere instroom van kapitaal in crypto.

In het Amerikaanse Congres hebben Republikeinse senatoren de SEC ook gevraagd om de eerste Bitcoin ETFs (Exchange Traded Funds) goed te keuren. Deze beslissing komt in januari 2024, wat zonder twijfel invloed zal hebben op de markt.

Conclusie

Kortom, hoewel de cryptomarkt zoals altijd volatiel blijft, kunnen we op basis van de cyclische patronen van de markt in het verleden wel zien dat we momenteel aan het einde van een dal in de cryptomarkt zijn gekomen. In 2024 hebben we enkele belangrijke evenementen (voornamelijk de Bitcoin halvering) en andere macro-economische factoren die erop wijzen dat we wellicht voor een sterke “bull rush” staan.https://www.trending.nl/crypto/top-voorspellingen-over-de-cryptomarkt-in-2024/