Toe aan een nieuwe haag? Kies de Japanse Kardinaalsmuts – Wonen Trends


Een Japanse Kardinaalsmuts heeft een fantastische uitstraling en is zeer makkelijk in onderhoud. Wanneer u een haagje in de tuin wilt planten is deze beauty zeker aan te bevelen. Maar niet alleen als erfafscheiding, ook solitair of om een border te omzomen is de haagplant heel geschikt. Het kent een bescheiden groei want het zal niet hoger worden dan 80 centimeter. Het kent een goede vertakking en kan op iedere standplaats worden aangeplant. Verder is het winterhard dus ook dan kunt u genieten van de donkergroene, lichtgekartelde, langwerpige bladeren. De Japanse Kardinaalsmuts haag is zeer goed bestand tegen het klimaat in ons land. Dat komt omdat het zijn oorsprong in Japan heeft en de weersomstandigheden veel op die van ons lijken. 

Japanse Kardinaalsmuts als buxusvervanger

Waar men vroeger vaak buxus gebruikte als haagplant wordt deze steeds vaker vervangen door de Japanse Kardinaalsmuts Green Spire. Zoals u misschien weet heeft de buxus veel last van ziektes en aanvreting door de buxusmot. Behandeling is mogelijk maar duur en er is geen garantie dat het niet terug komt. De Euonymus japonicus is hiertegen resistent waardoor het een prima buxusvervanger is. Dus mocht u een bruine en dorre buxushaag hebben dan weet u wat te doen. De grondsoort waarin het aangeplant wordt maakt niet veel uit al is het gebruik van aanplantgrond aan te bevelen. Laat de wortels van de Japanse Kardinaalsmuts zich vooraf goed volzuigen met water. Alleen de kluit ingraven is meer dan voldoende. Geef de eerste periode na het aanplanten een paar keer in de week water. Het planten van de Green Spire kan het hele jaar door. Alleen tijdens een vorstperiode wordt dit afgeraden.

Japanse Kardinaalsmuts verzorgen

Wanneer het warm weer is kunt u de Japanse Kardinaalsmuts dagelijks water geven. Het beste doet u dit in de ochtend zodat het de hele dag de tijd heeft om het vocht op te nemen. Snoei het 1x per jaar om de groei te bevorderen. Alleen toppen met een scherpe snoeischaar is voldoende. Snoei tijdens een bewolkte, niet al te warme dag. Zo is er weinig kans op verbranding van de bladeren. De beste periode om de Japanse Kardinaalsmuts te snoeien is na de winter. https://vintagewonen.nl/tuin/toe-aan-een-nieuwe-haag-kies-de-japanse-kardinaalsmuts/