Je huis beveiligen met deze tips – Wonen Trends


Ben jij al bekend met de moderne, slimme sloten die steeds vaker gebruikt worden? Deze sloten verbind je met het draadloze netwerk in huis, waarna je ze via een app op je telefoon kunt bedienen. Je hebt geen fysieke sleutel meer nodig! Nadeel van deze slimme sloten: ze passen niet bij het vintage interieur in huis. Gelukkig zijn er naast deze slimme sloten verschillende andere manieren om je woning beter te beveiligen. Een slotenmaker in Den Bosch vertelt je er meer over. Aan welke van deze tips heb jij al eens gedacht om de beveiliging thuis te verbeteren? 

 

Tip 1: kies voor een SKG-slot met tenminste twee sterren 

Wanneer je nieuwe sloten koopt loont het om te kijken naar de SKG-beoordeling hiervan. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is een partij die sloten keurt door de meest gebruikte inbraakmethodes toe te passen. De weerstand van het slot bepaalt hoeveel sterren een slot krijgt. Overigens betekent dit niet dat een slot met de maximale score, drie sterren, een inbraak volledig voorkomt. Wel biedt een dergelijk slot je de gelegenheid om de hulpdiensten in te schakelen. Daarbij zullen inbrekers hun inbraakpoging sneller staken; er zijn vaak makkelijkere doelwitten in de wijk te vinden. Een slotenmaker kan je helpen bij het plaatsen van deze nieuwe sloten. 

 

Tip 2: hang een beveiligingscamera op aan de gevel 

Niet alleen een slot met een SKG-beoordeling van twee of drie sterren zal inbrekers afschrikken bij hun inbraakpoging. Datzelfde geldt voor het gebruik van een beveiligingscamera aan de gevel. Je hebt hierbij verschillende opties. Denk aan een dure beveiligingscamera die beelden opneemt en lokaal op een server in huis opslaat, een slimme deurbel met geïntegreerde camera en een zogenaamde dummycamera. Een dummy neemt geen beelden op, maar valt nauwelijks van echte camera’s te onderscheiden. 

 

Tip 3: zet de verlichting in de avond automatisch aan 

Ben je een avond van huis? Vergeet de lampen niet in te schakelen. Dit doe je automatisch met een klassieke tijdschakelaar, of door te kiezen voor slimme verlichting in huis. De slimme lampen kunnen via een app geprogrammeerd worden. In tegenstelling tot het slimme slot, vallen deze slimme lampen goed te combineren met een vintage interieur binnen je woning. Door de verlichting automatisch in te laten schakelen lijkt het voor inbrekers alsof er mensen in de woning aanwezig zijn. De kans dat ze een inbraakpoging doorzetten neemt hiermee sterk af. https://vintagewonen.nl/wonen/je-huis-beveiligen-met-deze-tips/