elk broodje knakworst kost je 35 minuten van je leven


Als je denkt dat een biertje of een zak chips slecht voor je lichaam is, dan heb je het onderzoek van de Universiteit van Michigan nog niet onder ogen gehad. Daarin staat namelijk dat een broodje knakworst de echte killers zijn. Sterker nog; ze zijn levensgevaarlijk. Wij houden wel van een hotdog, dus wilden we het bewijs met onze eigen ogen aanschouwen.

Gemaakt van afvalvlees

Onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit van Michigan hebben onderzoek gedaan naar de knakworsten en hotdogs die in supermarkten en hotdogkraampjes worden verkocht. De onderzoekers hadden al het vermoeden dat hotdogs en knakworsten helemaal niet goed zijn voor het menselijke lichaam, maar de resultaten van het onderzoek waren schrikbarend.

De onderzoekers stelden vast dat een knakworst is samengesteld van afvalvlees. Dat is inderdaad vlees dat eigenlijk zou moeten worden weggegooid, maar als de oren, pezen, en ogen van een rund en varken kunnen worden gebruikt voor consumptie dan is dat winst, zo zullen de fabrikanten wel denken. Goed is het echter niet, want dit vlees wordt eerst volgestopt met verschillende stoffen.

Een knakworst zit vol met chemische stoffen

Een knakworst heeft niet dezelfde kleur en smaak die we kennen als ze worden geproduceerd. Er worden kleurstoffen toegevoegd om ze er aantrekkelijker uit te laten zien, en ook worden er verschillende stoffen toegevoegd om de smaak beter te doen lijken. Als dat nog niet genoeg is stoppen ze er ook nog stoffen in die ervoor zorgen dat de knakworst langer houdbaar blijft.

De onderzoekers hebben uitgerekend dat elk broodje knakworst je leven kan verkorten met 35 minuten. Nu kun je dat weer compenseren door de dag erop gezond te eten, maar toch is dit een beangstigende gedachte. Ze zijn dus zeker niet gezond, en dat is jammer, want veel mensen kunnen wel genieten van een lekkere hotdog. Het draait allemaal om balans. Dus eet vooral niet teveel knakworsten als je leven je lief is.https://www.trending.nl/eten-drinken/broodje-knakworst-ongezond/